Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Vladimir Putin își exprimă speranța că ordinea mondială va deveni mai estetică iar relațiile ruso-americane vor reveni la normal

vestidinrusia.ro
vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exprimat speranța că ordinea mondială va deveni mai estetică, iar relațiile ruso-americane vor reveni la normal, scrie agenția TASS.

Sper foarte mult că, într-un final, conștientizarea faptului că lumea se schimbă va determina ca ordinea mondială să dobândească, totuși, un caracter mai estetic, iar relațiile noastre, inclusiv cele cu Statele Unite, vor intra într-un cadru de normalitate”, a spus liderul rus în cadrul anualei sale ”Linii directe” cu cetățenii. El a adăugat că toate acestea nu depind de partea rusă, ci de țările Occidentului, în frunte cu SUA.

În același timp, Putin a subliniat că, în pofida schimbărilor radicale din lume, Washingtonul se va strădui să-și păstreze poziția de monopol. ”Lumea se schimbă într-un mod radical. Iar partenerii noștri din aceleași State Unite, pe de o parte, realizează acest lucru și tocmai de aceea a avut loc întâlnirea cu președintele american Joe Biden, la Geneva. Dar, pe de altă parte, vor încerca cu orice preț să-și păstreze poziția de monopol”, a arătat președintele. Tocmai de acest lucru sunt legate pericolele și ”continuarea atitudinii distructive cu exerciții militare, cu provocări și sancțiuni”.

Întrebat de ce trebuie organizate întâlniri cu liderul american, Putin a arătat că de președintele SUA depind multe. Referindu-se însă la relațiile dintre Moscova și Washington, președintele a făcut o analogie, povestind o întâmplare petrecută în familia unor oameni ”destul de apropiați” lui. Ca răspuns la o prostioară făcută de copilul ei mic, mama l-a sfătuit să-și pornească capul. La care puștiul, în aceeași secundă, și-a dus degetul la frunte. ”Pam! Ai pornit capul. Bravo!”, a relatat șeful statului.

«Tăticii și mamele convenționale din aceleași State Unite sunt analiști, oameni de știință și practicieni foarte respectați chiar și în trecut, ce oferă recomandări conducerii lor politice, clasei lor politice aflate la putere – în sensul cel mai larg al acestui cuvânt, (…), iar ei le spun: ”Auziți, perioada când noi am fost hegemoni absoluți după încheierea Războiului Rece și după destrămarea Uniunii Sovietice, perioada lumii unipolare, a trecut. Iar voi trebuie să porniți de la faptul că lumea se schimbă și se schimbă rapid”», a continuat Putin.

El a adus drept exemplu Rusia, care se dezvoltă, în pofida obstacolelor din partea Occidentului. Indiferent de sancțiunile pe care le-ar folosi împotriva Rusiei, indiferent cu ce ne-ar intimida, Rusia oricum se dezvoltă, iar suveranitatea ei economică sporește. Capacitatea de apărare a atins un nivel foarte ridicat și la mulți parametri – dintre cei mai importanți – a depășit multe alte țări. La unii parametri, a întrecut chiar Statele Unite”, a concluzionat președintele. Într-un ”ritm alert se dezvoltă”, de asemenea, Asia, în special China, al cărui Produs Intern Brut l-a depășit, după cum a amintit Putin, la paritatea puterii de cumpărare, pe cel american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.