Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO 1.200 de cadavre nerevendicate ale celor decedați din cauza COVID-19 au fost arse și aruncate într-un râu din India

nbc news
morti india

Acoperite cu flori colorate şi identificate printr-un simplu număr, zeci de urne de lut conţinând cenuşa a peste 1.200 de victime ale COVID-19, ale căror trupuri nu au fost revendicate de nimeni, au fost scufundate miercuri în râul Kaveri în cadrul unei ceremonii hinduse desfăşurate lângă Bangalore, în sudul Indiei, relatează AFP.

Un ritual organizat pe malul râului Kaveri, care străbate statul Karnataka, într-un moment în care India este grav afectată de un nou val epidemic, care a provocat moartea a 160.000 de persoane în ultimele opt săptămâni, suprasolicitând sistemul de sănătate şi companiile funerare, scrie Agerpres.ro.

Hinduismul consideră că scufundarea sau dispersarea cenuşii în apele unui râu permite eliberarea sufletului decedatului.

Însă urne conţinând cenuşa a sute de victime ale noului coronavirus au fost depozitate într-un crematoriu din suburbiile metropolei Bangalore, fără a fi recuperate de rude. Unii nu au avut mijloacele necesare, însă mulţi alţii s-au temut să nu fie infectaţi dacă merg la crematorii aglomerate, unde trupuri sunt incinerate în continuu.

Autorităţile oraşului, îngrijorate de numărul mare al urnelor, au decis să soluţioneze problema organizând o ceremonie religioasă la Belakavadi, la circa 125 kilometri de Bangalore.

Înainte de a fi scufundate în apele râului, urnele au fost acoperite cu flori roşii şi înconjurate de ghirlande de gălbenele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.