Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI EPOCALE A început goană după diamante în Africa de Sud, după noile descoperiri: 1.000 de persoane au invadat un sat

Peste 1.000 de persoane au invadat luni satul KwaHlathi din Africa de Sud, după ce au aflat că în zonă s-ar putea găsi diamante, informează marţi BBC, AFP şi Reuters.

Aceştia au împânzit satul după ce un păstor a descoperit într-un câmp deschis o piatră transparentă, despre care unii susţin că ar fi un cristal de cuarţ, şi a anunţat descoperirea, scrie agerpres.ro.

"Sunt adevărate", dă asigurări Lihle Magudulela, o mamă singură, cu trei copii, arătând spre o mică grămadă de pietre murdare pe care o ţine în mână, care ar putea fi la fel de bine cristale de cuarţ. "Voi putea să cumpăr o maşină, o casă şi să-mi dau copiii la o şcoală privată", a explicat ea pentru AFP.

Experţii nu exclud că poate fi vorba despre diamante autentice, chiar dacă consideră că este extrem de improbabil. Departamentul pentru Energie şi Minerit a declarat că va trimite o echipă de experţi în zilele următoare la faţa locului, notează AFP.

Autorităţile din regiune au făcut apel la ordine şi calm weekend-ul trecut. Invocând restricţiile legate de COVID-19, ei i-au îndemnat pe cei care au venit să caute diamante duminică să părăsească satul, fără prea mult succes însă.

Micul sat KwaHlathi se află la 5 ore de mers cu maşina de Johannesburg, în provincia KwaZulu-Natal (est).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.