Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO 'A Love Supreme', primul album al lui John Coltrane, a fost certificat cu platină după mai mult de 55 de ani de la apariţie

wondatunes.com
jazz

Albumul „A Love Supreme” al lui John Coltrane a fost certificat cu platină de Recording Industry Association of America (RIAA) după mai mult de 55 de ani de la apariţie, conform news.ro.

Recunoscut ca artist desăvârşit în timpul vieţii, mare parte din ultimele sale creaţii au fost cu atât de mult înaintea vremurilor încât ascultătorii au avut nevoie de decenii să le ajungă din urmă, scrie Variety.

Considerat operă de artă, „A Love Supreme” din 1965 a primit acum certificarea RIAA care atestă că a fost vândut în Statele Unite într-un milion de exemplare.

Este primul album al lui Coltrane şi primul album jazz din anii 1960 care obţine acest statut.

După săptămâni în care l-a compus şi aranjat, albumul a fost înregistrat într-o singură sesiune, pe 9 decembrie 1964, la Van Gelder Studios din Englewood Cliffs, New Jersey, de John Coltrane cu pianistul McCoy Tyner, basistul Jimmy Garrison şi bateristul Elvin Jones, şi a fost lansat de Impulse! Records luna următoare.

Creat de Coltrane ca „ofrandă divinităţii”, albumul s-a vândut bine la acea vreme şi a primit o nominalizare la Grammy. Cincizeci şi şase de ani mai târziu, rămâne unul dintre cele mai bune albume înregistrate vreodată.

Săptămâna trecută, fiul şi fiica lui John şi Alice Coltrane, Ravi şi Michelle Coltrane, au primit placheta de platină din partea şefului Verve şi Impulse! Records, Jamie Krents, şi a şefului departamentului de dezvoltare a jazzului, Ken Druker.

Evenimentul a avut loc la John & Alice Coltrane Home din Dix Hills (Long Island), unde muzicianul - care a murit în 1967 din cauza unui cancer - a compus suita în patru părţi.

Pentru a marca această reuşită, casa de discuri a lansat miercuri o colecţie digitală intitulată „A Love Supreme: The Platinum Collection”, care cuprinde toate versiunile lansate ale suitei jazz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.