Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Adio certificat verde? Rafila: 'În acest moment nu mai văd urgența lui. Totul din rațiuni de operaționalizare'

captura TV
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că în acest moment nu mai vede urgența certificatului verde.

„Nu este victima politicului certificatului verde. Nu a fost asumat politic. Cel mai neplăcut a fost încercarea permanentă a responsabilității: cine e de vină? Aș vrea să fac un comentariu: certificatul era utilizat în două scopuri, uneori complementare. Unul dintre scopuri e de stimulare a campaniei de vaccinare. Al doilea scop e legat de un scop de sănătate publică temporar, așa cum l-am propus, în care introducerea lui să stopeze transmiterea.

Acum protecția împotriva bolii e mult mai mică. Ea a scăzut progresiv. Dacă vă uitați istoric, când s-a lansat vaccinul, în decembrie 2020, cifrele arătau o prevenire a transmiterii în jurul cifrei de 90. Ulterior, după apariția variantei Delta, transmisibilitatea a fost mai puțin impactă de vaccin, iar acum, în cazul Omicron, e și mai puțin. Vedem și cazuri de infectare la persoane care au făcut inclusiv doza booster

Sigur că în toate cele trei faze avem un beneficiu major la proporția de cazuri gave sau decese în rândul vaccinaților sau nevaccinaților. Noi continuăm să recomandăm în continuare vaccinarea.

Imunitatea de turmă e un obiectiv greu sau imposibil de atins!

În acest moment nu mai văd urgența certificatului verde. Totul din rațiuni de operaționalizarea certificatului verde. Efectul lui e redus acum... Probabil că în aest val (n.r.: putem să-l tragem pe dreapta - referitor la întrebarea moderatorului). Nu avem liniște, calm, unei discuții, unei dezbateri. Mereu avem dispute extrem de violente și aducem în discuții subiecte care nu sunt adevărate. Asta e mai periculos.

Sper ca acest val să se încheie în următoarele săptămâni”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

„Nu a fost posibil să particip la o ședință pentru că fizic nu am putut să particip. Am intrat Online, dar presiunea pentru cei din ședință era mult mai mare și era directă. Inclusiv eu am fost ținta unei astfel de manifestări, în care președintele AUR a făcut o manifestație în fața casei mele”, a conchis Rafila.

Vezi și: VIDEO - Ministrul Sănătății, despre efectele ADVERSE ale medicamentelor antivirale: 'Pot să afecteze spermatozoizii și ovulele' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.