Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ALERTĂ Marcel Ciolacu îi ordonă lui Bogdan Aurescu să reacționeze, după vizita președintei Ungariei la Cluj-Napoca

ciolacu PSD

Președintele Ungariei, Katalin Novák, face prima vizită într-o țară străină și a ales ca destinație chiar România. Novak a aterizat, joi, la Cluj-Napoca și se pare că va participa la ceremonia la care István Beke şi Zoltan Szőcs, cei doi secui condamnaţi pentru terorism, după ce au fost acuzaţi că au încercat să detoneze o bombă la parada de Ziua Naţională a României, vor fi premiaţi de un ONG cu sediul la Budapesta.

Marcel Ciolacu i-a ordonat lui Bogdan Aurescu să reacționeze, dacă președinta Ungariei va participa la ceremonie.

”Totuși, provocarea nu a avut-o domnul Kelemen Hunor. Trebuie avută o discuție, fără exagerări. Din câte știu, avem un ministru al afacerilor externe. În acest moment, statul trebuie să reacționeze prin Ministerul de Externe.”, a cerut Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Cei doi etnici maghiari au fost eliberaţi anul trecut din închisoare, după ce au stat patru ani în spatele gratiilor. Celor doi li se va acorda premiul Pál Vasravi.

István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism. Aceştia plănuiau un atentat cu bombă la parada de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc, în 2015. Tribunalul Braşov a dictat, în iulie 2021, printr-o sentinţă definitivă, eliberarea condiţionată a celor doi, după ce în prealabil Judecătoria Braşov dăduse o decizie similară, dar care nu era definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.