Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ALERTĂ TERORISTĂ în Franța: Un profesor a fost DECAPITAT, pe stradă, după ce le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Profetul Mohamed

IBTimes UK
Turnul Eiffel, jandarmi/militari

UPDATE

Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru "asasinat în legătură cu o acţiune teroristă" şi "asociere infracţională teroristă criminală".

Ministrul de interne Gerald Darmanin, aflat în deplasare oficială în Maroc, a revenit imediat la Paris şi a format o celulă de criză.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la faţa locului în cursul serii.

Atacul intervine la trei săptămâni de la atentatul cu un satâr comis de un pakistenez de 25 de ani în faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, soldat cu doi răniţi grav.

Autorul acestui atentat islamist le-a declarat anchetatorilor că a reacţionat la republicarea de către Charlie Hebdo la începutul lui septembrie a caricaturilor cu profetul Mahomed, care au transformat săptămânalul satiric într-o ţintă a jihadiştilor.

 

Știrea inițială

Un profesor de istorie la colegiul-liceu Bois d'Aulne a fost decapitat, vineri, lîngă Paris, după ce, de curând, le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Profetul Mohamed, în timpul unei ore de liberă exprimare. Acestea au fost publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

În jurul orei 17:00, în Eragny, o comună din suburbiile de nord-vest ale Parisului, un echipaj de poliţie a văzut un individ care purta un cuţit. Când poliţia i-a cerut să pună arma jos, el a refuzat.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Prentru că era „agresiv şi ameninţa,” acesta a fost împuşcat, iar lângă el, poliţiştii au descoperit trupul unui om decapitat, notează Le Figaro.

Victima este profesor de istorie la colegiul-liceu Bois d'Aulne, care, de curând, le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Profetul Mohamed, în timpul unei ore de liberă exprimare.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

Imaginile au fost publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Atacatorul, un bărbat de 48 de ani, de naționalitate algeriană, ar fi părintele unuia dintre elevii săi.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire devastatoare: ‘Măsluiesc cifrele. PNL și Klaus Iohannis; vor să se țină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România’

Oficialii nu au putut să se apropie de victimă imediat, deoarece atacatorul ar fi purtat o vestă cu explozibil.

Procurorul Antiterorism al Franţei a declarat că investighează atacul.

O sursă a poliţiei a spus că martorii l-au auzit pe atacator strigând „Allah Akbar” (Dumnezeu este mare - n.r.).

Citește și: Nelu Tătaru, prima reacție după noul record de infectări cu COVID-19: ‘Vom avea o creștere progresivă și în următoarele zile’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.