Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alex Dima, după cazul copilului rupt în bătaie de tată, sub ochii mamei: 'Va dați seama unde suntem? Ce nație violentă și lașă suntem?'

Inquam Alex Dima

Încă un caz șocant de agresiune asupra unui copil iese la iveală, după cazul de la Deva! În comuna suceveană Frumosu, un copil de numai 7 ani a fost rupt în bătaie de tatăl său, chiar sub ochii mamei și a celorlați frați, în timp ce unul dintre minori filma, așa cum STIRIPESURSE.RO a informat AICI.

Alex Dima, jurnalist la PRO TV, ia atitudine față de noul caz revoltător și ridică o serie de întrebări despre comunitatea locală din comuna suceveană. ”Va dați seama unde suntem? Ce nație violentă și lașă suntem?”, punctează Dima.

Citește și: Florin Cîțu, prins cu minciuna! ‘Face economii pe seama salariaților aflați în linia întâi în lupta cu epidemia Covid-19’

”Simt un ghem de revolta. Zic aici cu speranta ca vom reusi impreuna sa schimbam ceva.

Zilele acestea o tara intreaga este oripilata de un individ care izbeste cu violenta un copil de caldaram.

Astazi, vin alte imagini de la Suceava unde o bruta isi snopeste copilul in bataie. Cineva filmeaza scena, probabil un frate. In timp ce copilul urla, mama, aflata in plan secund priveste linistita si aparent multumita. Mai mult ca sigur nu asista prima data la o astfel de scena.

Citește și: Avertisment de ultimă oră! ‘Cifrele analizei ministrului de Interne arată dezastrul din educație! Trebuie să aibă loc tragedii, ca în sănătate, pentru ca Guvernul să investească în învățământ?’

Nu pot sa nu ma intreb: unde e preotul acelei comunitati? Unde sunt politistul, primarul, oamenii platiti de primarie sa faca asistenta sociala? Unde sunt vecinii care aud un copil urland de durere?

Peste 60% dintre copiii romanilor sustin ca sunt batuti. In 6 din 10 familii, copiii sunt agresati.

Va dati seama unde suntem? Ce natie violenta si lasa suntem? Unde ne aratam muschii? In fata unor copii si in fata femeilor (79 de femei au fost ucise in 2019 in bataie, 56 de femei ucise in primele 9 luni din 2020).

Citește și: Nicolae Robu iese la rampă: ‘Am fost mereu alături de studenți în lupta lor pentru gratuitate pe mijloacele de transport public’

Violenta face parte din cultura si educatia noastra.

Nu prea ne place sa recunoastem, dar asa este.

Asa am fost crescuti. In scoala, toate povestile si basmele musteau de violenta. Lupul pune la fereastra capetele pline de sange ale iezilor. Va dati seama ce imagine? Una dintre printre primele povesti auzite in copilarie. Si sunt multe.

Citește și: Numirile pe filieră PNL continuă! O fostă miss ajunge la conducerea unui spital din România

Avem si proverbe: bataia e rupta din rai, bataia la copil e ca buruiana de leac, unde da mama, creste. Si aici avem o sumedenie de exemple.

Urmeaza injuraturile. Cu sfinti, sex, mame, copii, familie. Le auzim peste tot, sunt "normalitate".

Acum ceva vreme milioane de romani au votat pentru familie. Probabil a fost un vot formal, pentru ca toate aceste cifre ne arata ca in realitate, nu prea ne pasa de familie.

Citește și: Șerban Bubenek atrage atenția: ‘Se administrează oxigen în exces pacienților COVID din spitale. E un non-sens ca pe mască să pui mai mult de 12, 13 litri’

Ne place sa pozam in crestini. Unele dintre cele mai dure mesaje cu tot felul de injurii imi sunt transmise aici, pe fb de indivizi care au la profil o icoana, o cruce, un steag, o floare.

Unde e salvarea?

In educatie. In implicare. In compasiune. In bunatate.”, este mesajul lui Alex Dima.

Citește și: Un lider PNL recunoaște! Pensiile speciale aflate în plată nu pot fi eliminate! ‘Se va merge pe impozitarea lor’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.