Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Alexandru Nazare, dezvăluiri despre relaţia cu premierul Cîţu: Remanierea, după refuzul de a-l susţine în campania din PNL

Partidul National Liberal
Alexandru Nazare

Alexandru Nazare, ministru demis al Finanţelor, dezvăluie că de la începutul lunii martie nu a mai avut nicio discuţie faţă în faţă cu premierul Cîţu, exceptând şedinţele de guvern, lucru total neobişnuit pentru relaţia dintre prim-ministru şi un ministru de Finanţe.

"Am primit un telefon de la premier marţi. M-am bucurat foarte mult că am ocazia să discutăm faţă în faţă, pentru că din primele zile ale lunii martie nu am mai avut această ocazie. Am încercat, am comunicat, am transmis adrese, am încercat să găsesc alte căi. Am fost la discuţie, premierul mi-a solicitat demisia, am încercat să prezint rezultatele pentru care cred că activitatea ministerului este bună, indicatorii macroeconomici şi faptul că din toate punctele de vedere activitatea ministerului nu ar reclama o astfel de decizie. Premierul mi-a spus că nu am alte opţiuni, demisie sau remaniere. Aceasta a fost discuţia. Mi-am dat seama că nu am cum să iau o decizie pentru că a doua zi pregăteam emisiunea de eurobonduri. Premierul şi în cursul zilei de ieri mi-a dat mesaje că aştepta demisia. După care i-am dat un mesaj în care i-am spus că nu am niciun motiv să-mi dau demisia, mai ales că domnia sa în fiecare conferinţă a lăudat activitatea noastră", a declarat Nazare la Antena 3.

Ministrul demis a explicat că a avut unele semnale referitoare la remaniere încă din luna mai. "Pe 21 mai au apărut pe surse semnale că o să-mi fie cerută remanierea. Am avut o discuţie cu premierul, ne-am întâlnit în lift şi mi-a spus că nu, să nu cred aşa ceva. La coaliţie am spus că dacă sunt probleme, dacă sunt lucruri pe care pot să le îndrept, sunt dispus să discutăm", a explicat Nazare.

Alexandru Nazare dezvăluie şi că l-a refuzat pe Cîţu când premierul i-a cerut să-l susţină public în campania din PNL.

"Am primit un telefon pe 27 mai, înainte de prezentarea candidaturii premierului la preşedinţia PNL. M-a invitat să particip la eveniment. Am cântărit foarte bine. Era exact săptămâna în care apărusele sursele cu remanierea. I-am spus premierului că prefer să am o poziţie de neutralitate şi prefer să nu implic ministerul în lupta politică din partid. Consider că un astfel de mesaj transmis de PNL este o atitudine înţeleaptă. I-am urat succes în acest demers, dar i-am spus că nu pot participa. Este posibil să fie motivul. Coroborez şi cu discuţia de azi, când mi-a spus că nu este vorba despre rezultate, ci de echipă", a mai declarat Nazare.

____

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcția de ministru de Finanțe a lui Alexandru Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.