Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Alexandru Nazare, discuţie cu Iohannis despre remaniere: 'Am motivat decizia mea de a nu demisiona'

gov.ro
Alexandru Nazare

Alexandru Nazare, ministrul demis al Finanţelor, afirmă că a vorbit cu preşedintele Iohannis despre remanierea sa şi motivele pentru care nu a dat curs solicitării premierului de a demisiona.

"Îi mulţumesc pe acestă cale încă o dată preşedintelui pentru onoare pe care mi-a făcut-o în a mă susţine în toate aceste luni. A fost un privilegiu. Am avut o discuţie în care am motivat decizia mea de a nu demisiona. Motivele fiind toate rezultatele pe care le-am obţinut în aceste lucru la Finanţe", a declarat Nazare la Antena 3.

Alexandru Nazare a precizat că a vorbit şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţinând că ar fi fost o chestiune de respect ca premierul Cîţu să fi prezentat motivele remanierii şi în forurile de decizie ale partidului.

"Aşteaptă evaluarea în partid. Presupun că se aştepta la o evaluare în partid. Am avut discuţia aceasta cu premierul. I-am spus că facă această analiză în forurile de decizie ale partidului, indiferent de rezultat. E o chestiue de respect", a mai explicat Nazare.

____

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii.

„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcția de ministru de Finanțe a lui Alexandru Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.