Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alexandru Rafila, după ce românii au golit farmaciile de iodură de potasiu, la fel ca occidentalii: 'Nu se administrează după vârsta de 40 de ani'

bomba atomica

Românii au luat cu asalt farmaciile și au golit stocurile cu iodură de potasiu, după ce rușii au amenințat mapamondul cu lansarea unor focoase nucleare în războiul început împotriva Ucrainei. Alexandru Rafila îi atenționează pe români să nu ia iodură de potasiu preventiv și că substanța nu este destinată tuturor cetățenilor.

El a anunţat că, începând de marţi, Compania Antibiotice Iaşi va fabrica 2,5 milioane de pastile de iodură de potasiu la fiecare 48 de ore, menţionând că necesarul este de maxim 30 de milioane de comprimate.

Citește și: Avertisment pentru români în cazul unui atac nuclear: care este rolul comprimatelor de iod?

”Iodura de potasiu nu e un panaceu universal. Nu se administrează după vârsta de 40 de ani, ci doar copiilor, tinerilor și femeilor gravide. Timpul de administrare e limitat și nu se ia preventiv, nu are niciun fel de rost. Este periculoasă expunerea la această substanță pentru că provoacă dezechilibre la nivelul glandei tiroide.

Începând de mâine o să începem producția la Antibiotice Iași și estimăm ca în 2-3 săptămâni să o distribuim în toată țara. E o chestiune ca cea cu drobul de sare. Nu trebuie să creăm o psihoză.”, a explicat Alexandru Rafila la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

În aproape toate țările occidentale, oamenii au cumpărat toate stocurile de iodură de potasiu din farmacii. Iodura de potasiu este utilizată pentru tratarea carenţei de iod, precum şi ca prim ajutor în caz de contaminare radioactivă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.