Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alexandru Rafila: Politizarea sănătății e greșită, mai ales în perioade de criză + Ce spune despre centrele de evaluare a pacienților cu COVID

Inquam Photos / Octav Ganea
rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, vineri, despre politizarea sănătății și despre cele peste 200 de centre de evaluare din țară pentru pacienții depistați cu COVID.

"Dacă suntem serioși, dacă nu mințim, atunci încrederea oamenilor în noi va fi pedeplin câștigată. Politizarea sănătății e greșită, mai ales în perioade de criză.Primul gând, de când am preluat Ministeurl Sănătății, a fost să creștem accesul la testare.

O persoană care a re o formă ușoară sau medie, dar care și comorbidități, au ocazia să facă o investigație completă, analiză și un CT. Sunt 230 de centr în toată țara. Sunt pentru cei care sunt pozitivi.

Am văzut aici la , Văleni, un foarte frumos și bine organizat centur de evaluare a pacienților. Dacă un pacient necesită un tratament antiviral, îl primește în acest centru. Dacă are nevoie de oxigen, este îndrumat la spital.

Scapula acestor centre este apropierea de cetățeni. Nu poți face discriminate între un pacient cu COVID și unul care are altă boală", a spus Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.