Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Alexandru Rafila punctează noile GAFE făcute de guvernanți: 'Nu s-a făcut niciun fel de prioritizare'

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS, a punctat câteva dintre gafele pe care actuala coaliție guvernamentală, în frunte cu premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, le comit în plină campanie de vaccinare.

Rafila a spus că neincluderea unor prioritizări în cea de-a doua fază a campaniei de vaccinare va împiedica accesul unor pacienți vulnerabili.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

”Includerea în etapa a doua fără niciun fel de prioritizare, ierarhizare, nu face altceva decât să împiedice accesul la vaccinare a unor persoane vulnerabile. S-au terminat înscrierile pentru următoarele 3 săptămâni.

Începerea școlii a fost anunțată de președintele Iohannis, pentru data de 8 februarie. Sunt câteva lucruri foarte îngrijorătoare: pozițiile reprezentanților MS care au indus ideea că vaccinarea cadrelor didactice va condiționa redeschiderea școlilor. Dar, asta se va putea peste foarte mult timp, pentru că sunt sute de mii de oameni. (Vaccinarea - n.r.) nu este posibilă decât peste foarte mult timp, pentru că, pe de o parte, discutăm de sute de mii de cadre didactice, o parte dintre ele nu au suficiente informații în momentul de față încât să se decidă asupra vaccinării, iar pe de altă parte limitarea înscrierilor și cantitățile de vaccin disponibile sunt factori care vor întârzia, cu siguranță, vaccinarea cadrelor didactice.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

Există opinii contradictorii începând de la prim-ministru, ministrul Sănătății, cei care se ocupă cu coordonarea vaccinării. Avem sub 10.000 de oameni vaccinați zilnic. Nici măcar cele 20.000 de persoane vaccinate zilnic anunțate de ministrul Sănătății nu s-a reușit.

În curând vom introduce noi categorii de persoane în etapa a doua și vom ajunge în luna septembrie, când ar trebui reluate toate activitățile socio-economice din România.”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.