Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Alina Gorghiu: 'Senatul, prima instituţie publică ce şi-a luat în serios rolul de informare a celor mici'

Facebook
Alina Gorghiu

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, i-a întâmpinat joi, de Ziua Internaţională a Copilului, pe vizitatorii de toate vârstele.

"La mulţi ani, dragi copiii! (...) Este o zi plină de activităţi care aduc anual la Senat, mii, zeci de mii de copii. Numai astăzi, în momentul în care noi vorbim, sunt peste 5.000 de copii şi vor fi câteva zeci de mii de copii astăzi, cu voia părinţilor şi cu voia voastră", a spus Alina Gorghiu în conferinţa de presă dedicată deschiderii evenimentelor de la Senatul României.

Ea a amintit că Senatul României este "prima instituţie publică din România care şi-a luat foarte în serios rolul de informare şi educare a celor mici", amintind că instituţia pe care o conduce şi-a deschis porţile pentru vizite ghidate, potrivit Agerpres.

"Avem zilnic sute de copii care vizitează Senatul României, explicăm rolul acestei instituţii, explicăm semnificaţia Parlamentului şi avem primul program exclusiv dedicat copiilor, se numeşte Senat Junior. Vă mărturisesc că sunt deja peste 60 de solicitări din partea şcolilor din întreaga ţară pentru ca senatori să meargă în acele clase în faţa copiilor să le spună ce face Parlamentul, cum se fac legile, cum putem să facem o viaţă mai bună pentru copii, şi, dacă n-aţi auzit de acest program, vă îndemn să apelaţi la el", a precizat preşedintele Senatului.

Alina Gorghiu a afirmat că aşteaptă "cu nerăbdare" înfiinţarea unei comisii comune pentru copii al cărui obiect de activitate să fie respectarea drepturilor copiilor, protejarea imaginii şi vieţii acestora.

"Aştept cu nerăbdare să reuşim să înfiinţăm şi acea comisie comună pentru copii, o comisie care va face legi care să respecte drepturile copiilor, să protejeze imaginea şi viaţa lor. Am obligaţia, ca părinte, aşa cum aveţi dumneavoastră, să asigurăm copiilor o zi de mâine mai bună, cu legi mai bune, cu un cadru normativ care să fie respectat, cu măsuri de susţinere a familiilor din România şi a copiilor, dar şi cu instituţii mai prietenoase", a declarat Gorghiu.

Senatul şi-a deschis, joi, porţile pentru a treia ediţie a evenimentului Senatul Copiilor, între orele 10,00 şi 17,00, interval în care organizatorii propun numeroase activităţi dedicate copiilor, în instituţie şi în grădinile acesteia.

Printre atracţii se numără vizitarea sălii de plen şi a biroului preşedintelui Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.