Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ambasadorul Rusiei în România face mișto de România în cazul lui Alexei Navalnîi: Recunoaște că a fost PROTEJAT de poliție și justiție, deși încălca legea

sky.com
Aleksei Navalnîi

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, susţine că Moscova are "toate motivele" să se îndoiască de o "investigaţie imparţială" a Uniunii Europene în cazul Aleksei Navalnîi.

"E foarte ciudat să aud că Uniunea Europeană în întregul său sau ţări ale Uniunii Europene, una după alta, inclusiv România, au cerut, de fapt au insistat, au solicitat Rusiei să încalce legea rusă. De câte ori nu am auzit şi nu vom auzi declaraţii despre justiţie, despre statul de drept, despre faptul că principiile democratice sunt inviolabile în acest domeniu? Parcă am auzit în România ceva de tipul ”Fără penali în funcții de conducere”… În cazul acesta, nu se aplică? Despre ce vorbim, în cazul Navalnîi? Fiul meu mai mic ar spune că acest caz este o performanţă de transparenţă şi umanism extraordinare", a afirmat diplomatul rus, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: După ce PNL s-a prăbușit în sondaje, Rareș Bogdan dezvăluie că electoratul liberal s-a mutat în zona AUR

Potrivit acestuia, Aleksei Navalnîi "a fost singurul cetăţean din Rusia care s-a bucurat de privilegiul de a nu fi în închisoare nici măcar o zi, în ciuda a două condamnări succesive".

"În principiu, e o aroganţă că domnul Navalnîi a devenit un fel de candidat să devină o victimă sacră în Rusia, ca să lanseze ceva asemănător cu revoluţia din Maidan, Kiev, acum şapte ani. Ne amintim foarte bine momentul în care forţele de ordine ucrainene au urmat linia de toleranţă şi umanitate extreme, interacţionând cu protestatarii sau fiind neînarmaţi în faţa manifestanţilor", a spus Kuzmin.

Citește și: Alexandru Rafila îl ia la rost pe Vlad Voiculescu: ‘Am asistat la 50 de zile de ministeriat fără măsuri, doar cu o campanie de imagine personală’

El a susţinut că Uniunea Europeană a "politizat" cazul lui Aleksei Navalnîi.

"Avem toate motivele să ne îndoim de orice investigaţie imparţială din partea Uniunii Europene, care ea însăşi a politizat intens cazul Navalnîi, de fapt l-a creat ca subiect politic. Era, pur şi simplu, un caz penal. Acum, în viziunea Europei, e o mare problemă politică. Dacă dumneavoastră credeţi că domnul Navalnîi este lider al opoziţiei, este politician, profitaţi de experienţa progresistă şi practica colegilor din Spania. Ei vorbesc, referitor la arestul şi încarcerarea unuia din liderii mişcării din Catalonia - 'Nu avem prizonieri politici, avem politicieni în închisoare'. Dacă îl consideraţi pe domnul Navalnîi politician, atunci notaţi că nu este prizonier politic, ci politician încarcerat", a punctat Valery Kuzmin.

Citește și: Acum îl apără, în 2018 îl făcea praf! Tănase Stamule, despre Vlad Voiculescu: ‘Provin dintr-o familie cu grade foarte înalte în vechea Securitate’

Principalul critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost arestat pe 17 ianuarie şi apoi a fost condamnat la o pedeapsă de aproape trei ani de închisoare. Potrivit lui Navalnîi, Kremlinul încearcă să-l reducă la tăcere prin această arestare, după ce nu a reuşit să-l ucidă în august otrăvindu-l cu un agent toxic din clasa Noviciok, acuzaţii respinse de autorităţile ruse.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.