Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Angela Merkel şi Emmanuel Macron, apel către Klaus Iohannis și ceilalți lideri din UE: 'Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit'

Administratia Prezidentiala
iohannis macron merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii Europene să-şi coordoneze politicile în privinţa redeschiderii frontierelor în contextul pandemiei de COVID-19 şi să ia măsurile necesare împotriva noilor variante ale virusului, potrivit Reuters.

Macron a spus că ţările UE ar trebui să manifeste vigilenţă pentru a nu permite propagarea noilor variante de coronavirus, adăugând că Uniunea Europeană urmăreşte evoluţiile din Marea Britanie, care a înregistrat o creştere accentuată a cazurilor raportate săptămânal de contaminare cu varianta Delta, scrie agerpres.ro.

"Unele ţări şi-au redeschis frontierele mai devreme din motive legate de industria turismului, dar trebuie să fim atenţi pentru a nu importa noile variante"', a declarat el într-o conferinţă de presă comuna cu Merkel, înainte de o cină de lucru la cancelaria din Berlin.

Angela Merkel a completat:"Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit". "Măsuri de precauţie sunt în continuare necesare, astfel încât să avem o vară cu multe libertăţi, dacă nu chiar toate", a spus ea.

Preşedintele francez s-a aflat vineri seara în capitala Germaniei pe fondul eforturilor de pregătire a Consiliului European preconizat să se desfăşoare în 24-25 iunie. A fost încă o ocazie pentru preşedintele francez de a se întâlni cu Angela Merkel, al cărei mandat se apropie de sfârşit şi care nu mai va candida pentru un nou mandat de cancelar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.