Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Angela Merkel trece pe modul meditații, după ce se retrage din politică: 'Cred că aceasta o să-mi placă foarte tare'

theleftberlin.files.wordpress.com
Angela Merkel CDU

Cancelarul federal german Angela Merkel a spus joi, în timpul festivităţii în care îi era acordat titlul de "doctor honoris causa" la Johns Hopkins University din SUA, că plănuieşte să ia o pauză după ce se va retrage din politică, pentru a reflecta, informează dpa.

Merkel, care nu intenţionează să candideze în următoarele alegeri din Germania, în septembrie, a spus că vrea să ia o pauză şi să reflecteze la ceea ce o interesează în viaţă. Faptul că a fost cancelar federal timp de 16 ani i-a lăsat puţin timp pentru aceasta, a subliniat ea, relatează Agerpres.ro.

"Şi apoi poate că voi încerca să citesc ceva, iar atunci când mi se vor închide ochii de oboseală, voi dormi puţin, şi apoi vom mai vedea", a spus ea.

Angela Merkel a mai spus că nu-i va lipsi faptul de a lua decizii tot timpul, chiar dacă de obicei ea este invadată de gânduri despre toate lucrurile pe care trebuie să le facă. "Însă îmi voi aminti foarte repede că altcineva face acest lucru acum. Şi cred că aceasta o să-mi placă foarte tare", a afirmat Merkel.

Vizita Angelei Merkel se anticipează că va fi ultima în SUA în calitate de cancelar federal, întrucât ea se va retrage înainte de alegerile naţionale din septembrie. Această vizită ar urma să marcheze un nou început în relaţiile SUA-Germania şi să contribuie la restabilirea relaţiilor transatlantice, ajunse la cel mai scăzut nivel în timpul administraţiei predecesorului lui Biden, Donald Trump.

Angela Merkel se va întâlni cu vicepreşedinta americană Kamala Harris în cadrul vizitei sale la Washington de joi, înainte de convorbirile bilaterale cu preşedintele Joe Biden.

Cancelarul german a făcut peste 20 de vizite la Washington în timpul celor 16 ani în fruntea guvernului, Biden fiind acum al patrulea preşedinte de la Casa Albă de când Merkel a venit la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.