Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Aproape 150 de migranți, între care zeci de copii, au fost salvați dintr-o dubă abandonată în caniculă

Aproape 150 de migranţi din America Centrală, inclusiv 23 de copii neînsoţiţi, au fost salvaţi vineri dintr-o dubă abandonată pe marginea unei autostrăzi, pe fondul temperaturilor sufocante, în sud-estul statului Veracruz, potrivit Institutului Naţional pentru Migraţie (INM) din Mexic.

„INM a salvat 148 de migranţi care călătoreau înghesuiţi într-o remorcă închisă şi au fost abandonaţi în condiţii care le puneau viaţa în pericol, pe marginea autostrăzii Minatitlán, Cordova”, se arată într-un comunicat al institutului.

Camionul a fost abandonat de şoferul care este încă în libertate, a mai spus INM, conform news.ro.

Imigranţii proveneau din Honduras, Guatemala şi El Salvador, a scris INM. Din cele 148 de persoane salvate, erau femei şi bărbaţi care călătoreau singuri, 23 de minori neînsoţiţi şi 44 de familii totalizând 115 persoane.

„A fost acordată asistenţă umanitară grupurilor aflate în condiţii vulnerabile, iar starea lor de sănătate a fost verificată. Odată finalizată procedura, adulţii au fost duşi la unităţile INM pentru a efectua procedurile de imigrare corespunzătoare”, a adăugat acesta.

Minorii neînsoţiţi şi familile vor rămâne sub protecţia Sistemului pentru Dezvoltarea Integrată a Familiei (DIF) şi al Procuraturii pentru Apărarea Minorilor pe durata procedurii de imigrare, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.