Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - În timp ce SUA negociază cu puterile arabe, avioane israeliene lovesc sudul Libanului

aljazeera.com
avion

Forțele Armate ale Israelului (IDF) au anunțat miercuri că au efectuat pe parcursul dimineții, precum și în cursul nopții trecute, multiple lovituri aeriene împotriva unor locații Hezbollah din sudul Libanului, conform Times of Israel.

Raidurile vin în contextul în care secretarul de stat american, Antony Blinken, s-a aflat câteva zile în turneu în Orientul Mijlociu unde le-a spus cancelariilor arabe că Washingtonul nu vrea escaladarea și extinderea conflictului din Gaza. „Acesta este un conflict care ar putea cu uşurinţă să producă metastaze, cauzând şi mai multă insecuritate şi mai multe suferinţe', a declarat Blinken într-o conferinţă de presă în Qatar, afirmând că SUA acţionează pentru a 'împiedica propagarea conflictului' în Orientul Mijlociu.

Oficialii militari israelieni au precizat miercuri că un avion de vânătoare a lovit o clădire și alte elemente de infrastructură din localitatea Labbouneh, facilități folosite de gruparea șiită Hezbollah.

De asemenea, IDF a lovit o locație Hezbollah din zona libaneză Naqoura, de unde militanții șiiți efectuau la rândul lor lovituri împotriva Israelului.

În timpul nopții, a mai spus armata israeliană, un alt avion de vânâtoare a lovit un centru militar Hezboolah din Kfarchouba.

Hezbollah a anunțat miercuri că unul din membrii săi a murit în atacurile efectuate de israelieni, ducând numărul deceselor în rândul grupării șiite la 159 de la începutul conflictului din Gaza între Israel și Hamas.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.