Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Știm care este definiția luxului - Apartamentul în care se poate intra cu mașina: Cât costă o astfel de locuință

Spotmedia
masina apartament

Bentley, producătorul auto de lux, va demara construcția turnului Bentley Residences în Miami, un edificiu înalt de 228 de metri, unde apartamentele vor dispune de locuri de parcare dedicate, iar mașinile vor fi transportate cu lifturi speciale.

Acest prim turn rezidențial dezvoltat de Bentley Motors urmează să fie finalizat în 2026 și va deveni cea mai înaltă clădire din Statele Unite amplasată pe malul oceanului. Cu 63 de etaje, clădirea va găzdui 216 apartamente cu panoramă spre ocean, oferind o gamă variată de facilități, iar lifturile vor fi proiectate pentru a transporta locatarii și mașinile lor direct la ușă, conform informațiilor furnizate de CNN.

Producătorul auto Bentley a anunțat că va începe construcția turnului Bentley Residences în Miami, un proiect ambițios care redefinește standardele pentru locuințele de lux. Charles Sieger, președintele companiei de arhitectură Sieger Suarez Architects, responsabil pentru acest proiect, a subliniat că inițiativa vine ca răspuns la nevoia de a combina confortul de a avea mașina personală cu stilul de viață urban modern.

Fiecare dintre cele patru lifturi ale clădirii, ce se deplasează cu o viteză de patru metri pe secundă, va dispune de un sistem hidraulic avansat, utilizând senzori RFID (cu unde radio) pentru a încărca automat fiecare mașină, transportându-le direct, împreună cu șoferii și pasagerii, la nivelul apartamentelor.

Sistemul inovator de lifturi, patentat și utilizat deja în Porsche Design Tower din apropiere, a fost testat și evaluat, asigurând că viteza de deplasare nu va afecta confortul pasagerilor. Sieger a menționat că experiența deplasării în aceste lifturi a fost surprinzător de plăcută, datorită senzației de stabilitate și confort oferite de mașina personală.

Cât costă un apartament

Fiecare apartament din Bentley Residences va beneficia de spațiu suficient pentru a găzdui până la patru mașini, inclusiv o stație de încărcare pentru vehiculele electrice.

Designul clădirii este inspirat de estetica interiorului mașinilor Bentley, cu exteriorul turnului realizat din panouri triunghiulare de sticlă reflectorizantă, amintind de aspectul unui diamant prețios.

Pentru a evita problemele asociate cu expunerea la soare a clădirilor înalte, panourile de sticlă vor fi orientate diferit, prevenind astfel concentrația excesivă a razelor solare. Spațiile interioare vor reflecta și ele eleganța distinctivă a mărcii Bentley, utilizând materiale premium și nuanțe rafinate.

Facilitățile comune vor oferi locuitorilor o gamă variată de opțiuni de relaxare și distracție, de la restaurante și baruri până la spații fitness și săli de cinema, cu accente de design inspirate de interiorul mașinilor Bentley.

Deși construcția turnului Bentley Residences se va finaliza abia în 2026, apartamentele sunt deja disponibile la vânzare, cu prețuri pornind de la 5,25 milioane de dolari. Există, de asemenea, două penthouse-uri de lux, la prețuri care depășesc 30 de milioane de dolari fiecare, sau aproximativ 60 de milioane de dolari dacă sunt achiziționate ca o unitate combinată.

Proiectul se anunță a fi unul dintre cele mai impresionante și luxoase din Miami, redefinind standardele pentru viața urbană de lux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.