Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Atenție, imagini șocante: o chinezoaică se sufocă în fața unui spital; medicii nu o primesc în îngrijire, deoarece se temeau că are Covid-19

Radu Pop
femeie china

La câteva zile după ce China a anunțat că a renunțat la restricțiile stricte impuse de COVID-19, un videoclip tulburător a apărut pe rețelele de socializare, relatază publicația IB Times. În videoclip se vede o femeie care se chinuie să respire în fața unui spital, unde i s-ar fi refuzat asistența medicală, deoarece ar fi suferit de febră mare, după cum a relatat postul local de știri NTDTV.

Imaginile video ale presupusului incident circulă acum pe rețelele de socializare. Clipul, distribuit pe Reddit și Twitter, o arată pe tânără stând pe trotuar în fața unui spital, gâfâind după aer cu gura larg deschisă și țipând de durere cu câteva momente înainte de a se prăbuși.

La un moment dat, un membru al personalului spitalului este văzut stând lângă femeie înainte de a se întoarce și a pleca fără a-i administra vreun tratament femeii bolnave.

Utilizatorii rețelelor de socializare care au distribuit videoclipul au declarat că femeia a avut febră mare timp de mai multe zile înainte de a merge în cele din urmă la Spitalul nr. 5 din Gaoping pentru a căuta tratament medical, dar ar fi fost refuzată primirea din cauza temerilor legate de simptomele COVID-19.

Spitalul susține că femeia a murit de miocardită acută.

Femeia ar fi murit la câteva momente după ce a fost filmat videoclipul. Publicația a precizat că spitalul a susținut că cauza morții a fost "miocardită acută".

Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac. De obicei, este cauzată de o infecție virală. Un caz sever poate slăbi inima, ceea ce poate duce la insuficiență cardiacă, bătăi anormale ale inimii și moarte subită.

China se confruntă în prezent cu o creștere extraordinară a cazurilor de COVID-19, la o săptămână după ce a ridicat măsurile draconice "zero-COVID" în întreaga țară. China a raportat 2.157 de noi infecții COVID-19 simptomatice la 15 decembrie, față de 2.000 cu o zi înainte, a declarat vineri Comisia Națională de Sănătate. La data de 15 decembrie, China continentală a confirmat 374.075 de cazuri cu simptome.

Oficialii din domeniul sănătății publice din China au declarat că este posibil ca 800 de milioane de persoane să fie infectate cu coronavirusul în următoarele câteva luni, potrivit NPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.