Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Atleta Petronela Simiuc Pănică a făcut un master în epidemiologie în Statele Unite și îi ajută pe americani în lupta cu COVID

Twitter
covid 19 coronavirus

Atleta Petronela Simiuc Pănică a făcut un master în epidemiologie în Statele Unite, iar în timpul pandemiei românca a vorbit la telefon cu cetăţenii infectaţi din Toledo, Ohio. Ea visează acum să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tânăra din Bacău a studiat în State, la Universitatea din Toledo, şi s-a specializat în epidemiologie. În acelaşi timp, i-a uimit pe americani prin calităţile sale de alergătoare.

Citește și: Negocierile PSD - Pro România stagnează. Gabriela Firea: Nu vreau ca PSD să facă sacrificii pentru mine

Petronela Simiuc Pănică e calificată la Europenele de atletism din Polonia şi trage tare pentru a obţine şi biletele pentru Jocurile Olimpice.

În timpul pandemiei, românca a lucrat la linia „Telverde” din Ohio.

„Eu sunam persoanele care erau afectate, care au fost testate pozitiv de COVID şi le dădeam vestea. La început, se primeau rezultatele undeva la 4-5-6 zile. Nu erau testările atât de rapide. Şi până îi sunam eu să îi anunţ că erau testaţi pozitiv, ei erau deja duşi la urgenţă, sub ventilator. Ştiu sigur că acele persoane nu mai aveau mult de trăit şi asta m-a marcat şi îmi lua puţin din energie. Cu fiecare apel pe care îl făceam, închideam şi apoi mă gândeam: ştiu foarte bine că am vorbit cu o persoană care la un moment dat a decedat. Din punctul meu de vedere, nu, nu am scăpat de virus. Virusul o să mai stea câteva luni bune. Sunt sigură că o să mai vorbim de el şi la anul”, a declarat Petronela Simiuc Pănică.

Citește și: ABERANT Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Riscul să iei COVID din Grecia e mai mare decât în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.