Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Au ținut-o 40 de ani: O felie din tortul de nuntă al Prinţului Charles și Prinţesei Diana va fi scoasă la licitaţie

sworder.co.uk
tort Lady Diana

O felie din tortul de nuntă al prinţului şi prinţesei de Wales va fi scoasă la licitaţie la 40 de ani după ce Charles şi Diana şi-au rostit jurămintele în faţa altarului, transmite miercuri DPA.

Joi se împlinesc 40 de ani de la nunta de basm în care moştenitorul tronului britanic s-a căsătorit cu tânăra şi timida Lady Diana Spencer, în vârstă de doar 20 de ani, la Catedrala St. Paul (29 iulie 1981). Căsnicia lor nu a fost însă de durată. Cei doi s-au despărţit 11 ani mai târziu, în 1992, iar divorţul a fost pronunţat în 1996.

Felia de tort cu marţipan ce provine de la unul dintre cele 23 de torturi "oficiale" servite la nuntă, este decorată cu blazonul regal în culorile auriu, roşu, albastru şi argintiu, reprodus de cofetari. Această felie i-a fost oferită lui Moyra Smith, angajată a Reginei Mamă de la reşedinţa regală Clarence House, care a păstrat-o învelită în folie alimentară, într-o veche cutie de prăjituri cu modele florale, pe care a lipit o etichetă pe care a scris de mână: "A se umbla cu grijă - tortul de nuntă al Prinţului Charles & Prinţesei Diana", mesaj completat cu o semnătură şi data.

Familia Moyrei Smith a vândut felia de tort în 2008 unui colecţionar, iar acum, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la eveniment, prăjitura este scoasă din nou la licitaţie, relatează Agerpres.ro.

"Pare să se fi păstrat în exact aceleaşi condiţii bune ca atunci când a fost vândută pentru prima oară, însă sfatul nostru este să nu încercaţi să o mâncaţi", a declarat Chris Albury, reprezentant al casei de licitaţii Dominic Winter Auctioneers din Cirencester, Gloucestershire.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.