Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Australia este invadată de pânze de păianjen uriaşe: Ce fenomen meteo le produce

Ultramix TV
panza de paianjen copaci

Pânze de păianjen uriaşe, întinse pe copaci şi padocuri, au apărut în apropierea unor oraşe din Australia afectate recent de inundaţii, relatează miercuri BBC.

Locuitorii din regiunea Gippsland, situată în statul Victoria, au declarat că pânze de păianjen asemănătoare cu nişte voaluri s-au format după mai multe zile cu ploi abundente.

Într-o zonă, o pânză de păianjen a acoperit o suprafaţă de peste un kilometru, de-a lungul unui drum, scrie Agerpres.ro.

Potrivit specialiştilor, aceste pânze sunt create printr-o tactică de supravieţuire, cunoscută sub numele de "lansare de baloane", prin care păianjenii aruncă mătase în sus pentru a urca pe un teren mai înalt.

Doctor Ken Walker, curator principal la departamentul dedicat artropodelor de la Museums Victoria, a declarat că în acest caz milioane de păianjeni au aruncat fire de mătase în copacii din jur. "Păianjenii care trăiesc la nivelul solului trebuie să se refugieze foarte repede de pe pământ. Mătasea se înfăşoară şi se prinde de vegetaţie astfel ei pot să scape", a explicat el pentru ziarul The Age.

Acest fenomen a creat pânze asemănătoare unor ţesături fine, care au acoperit zonele umede dintre localităţile Sale şi Longford.

Un consilier local, Carolyn Crossley, a declarat că a coborât luni seara pe un terasament al lacului pentru a verifica daunele cauzate de inundaţii şi a fost uimită de fenomenul natural. "Nu era înspăimântător, ci frumos. Totul era învăluit în această pânză de păianjen ca o ţesătură, care era peste tot, pe copaci şi pe garduri", a povestit ea pentru BBC.

Crossley a declarat că părea a fi o singură pânză, pe care să aflau păianjeni mici. "Era ca şi cum aceşti păianjeni s-ar fi coordonat pentru a realiza acest peisaj incredibil", a spus ea.

O altă locuitoare din zonă, Amanda Traeger, a declarat pentru BBC că a mai văzut acest fenomen, însă nu de o asemenea amploare. "Am mai văzut aşa ceva înainte, dar nu ca acum", a spus ea. "Era absolut uimitor", a adăugat Traeger.

Se estimează că pânzele delicate se vor dezintegra până la sfârşitul acestei săptămâni.

Ploi abundente şi rafale puternice de vânt au afectat săptămâna trecută regiuni extinse din Victoria, provocând viituri şi numeroase pagube. Două persoane au fost găsite decedate în maşinile lor în incidente separate cauzate de inundaţii.

Autorităţile au descris furtuna ca pe o catastrofă, iar sute de case de pe teritoriul statului continuă să fie afectate de pene de curent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.