Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Avertismentul autorităților: Cu siguranță vom avea o creștere a numărului de infectări cu COVID

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorgiță a declarat că se așteaptă să nu crească numărul de cazuri de COVID dacă persoanele se vor vaccina în perioada următoare.

„Suntem într-o situație bună, însă ține foarte mult de noi și de cum vrem să mergem înainte din punct de vedere al evoluției pandemiei”, a spus acesta.

„Ar fi păcate, regretabil să dăm cu piciorul la o situație atât de bună din punct de vedere epidemiologic pentru că a fost obținută printr-un efort comun”, a declarat Gheorghiță precizând că avem nevoie de o stabilitate în perioada următoare din punct de vedere epidemiologic, însă această stabilitate se poate obține doar prin imunizare”, a declarat Gheorgiță, într-o conferință de presă.

Este important să înțelegem vaccinarea ca măsură de prevenție, ca o măsură proactivă și nu reactivă la o crștere a numărului de cazuri.

„Nu trebuie să așteptăm iar o creștere a numărului de cazuri, iar pacinenți în ATI într-un număr mare pentru a ne convinge că este important să ne vaccinăm. Nu sunt adeptul vaccinării de teamă, de frică. Trebuie să înțelegem beneficiile relae ale vaccinării tocmai pentru a evita creșterea numărului de cazuri”, a explicat Gheorgiță.

Acesta a adăugat că dacă ne vom vaccina într-o măsură  mai mare în perioada următoarelor două luni cred că putem să evităm o creștere subtanțială a numărului de cazuri.

„Cu siguranță vom avea o creștere a numărului de cazuri, va fi un sezon rece, oamneii se întorc din concedii, stau mai mult în spații închise, vremea se răcește, deci sunt toate condițiile care cresc probabilitatea să avem o transmitere mai crescută a infecțiilor”, a mai adăugat Gheorgiță.

El a ținut să sublinize că e important să se continue campania de vaccinare printr-un proces cât se poate de simplificat pentru fiecare om.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.