Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Avertismentul unui cercetător: 'Trebuie masiv înlocuite centralele pe cărbune cu centrale pe gaze naturale, dar cu ciclu mixt'

wall-street.ro
termocentrala

Unul dintre cei mai cunoscuți cercetători în domeniul energetic atrage atenția că România trebuie să se adapteze din mers la noile cerințe și standarde internaționale pentru producerea energiei electrice. Valentin Silivestru a precizat că toate termocentralele pe cărbune trebuie să aibă un regim mixt, cu gaze naturale, iar despre posibilitatea ca hidrogenul să fie resursa energetică a viitorului s-a declarat sceptic la un eveniment al Grupului de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică.

”Trebuie masiv înlocuite centralele pe cărbune cu centrale pe gaze naturale, dar cu ciclu mixt pentru că acest ciclu mixt are cel mai mare randament termic în momentul de față: 63,07% față de 35%. Pasul următor va fi trecerea la un mix de combustibil, gaze cu hidrogen. Reduci cu 60% emisiile de dioxid de carbon. Pasul următor va fi trecerea la combustibili noi. Toată lumea zice că la hidrogen. Nu se știe! Vă spun ca cercetător.

Sunt mult avantaje la hidrogen, dar și dezavantaje. Unul dintre marile dezavantaje sunt costurile, trebuie găsite soluții pentru a le reduce la producția hidrogenului. Transportul hidrogenului, stocare lui, alte costuri. Să nu uităm că, pentru automobile, se vor folosi recipienți care vor fi la 700 de bari. Ăsta e standardul actual. Nu știu câți vreți să mergeți cu un recipient din ăsta în mașină.”, a spus Valentin Silivestru, președinte- director general INCD Turbomotoare COMOTI, la la evenimentul ”Bucharest Leaders' Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.