Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Baie de sânge în centrul Republicii Mali: Zeci de civili au fost uciși, într-un atac nocturn, de membrii unei formațiuni asociate grupărilor islamiste

Cel puțin 20 de persoane au fost găsite moarte în urma unui atac produs într-un sat din centrul statului african Mali, unde violențele au crescut în ultimele luni, a informat vineri Guvernul, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Mai mulți bărbați înarmați au lansat un atac în timpul nopții de miercuri asupra satului Peh din apropierea graniței cu Burkina Faso, împușcând localnicii și incendiind hangarele acestora.

Citește și: Florin Iordache: Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă! O să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face

”Atacatorii, îmbrăcați precum vânătorii tradiționali, proveneau din satul Tongo de peste graniță din Burkina Faso”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yaya Sangare.

Atacul produs miercuri a urmat unei serii de confruntări armate între crescătorii de animale și fermierii care fac parte din comunitatea etnică Dogon, care se luptă de multpă vreme pentru pământuri și resurse.

Însă locuitorii din satul Fulani au devenit o țimtă din cauza unei presupuse asocieri cu grupările islamiste armate din regiunea Sahel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.