Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Balonul de Aur: Spaniolul Gavi a câştigat Trofeul Kopa, pentru cel mai tânăr jucător

Gavi

Mijlocaşul spaniol Gavi, una dintre vedetele în devenire ale echipei FC Barcelona, a primit Trofeul Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător sub 21 de ani în sezonul 2021-2022, în cadrul ceremoniei premiilor Balonul de Aur, luni, la Paris, transmite AFP.

Gavi îi succede în palmares coechipierului său Pedri.

La 18 ans, Gavi este al patrulea laureat al Trofeului Kopa, creat în 2018, după spaniolul Pedri (2021), olandezul Matthijs de Ligt (2019) şi francezul Kylian Mbappé (2018), în 2020 nefiind acordat acest premiu din cauza pandemiei de Covid-19.

Pablo Martin Paez Gavira, cunoscut drept Gavi, a fost desemnat de un juriu compus din foşti laureaţi ai ''Balonului de Aur''.

Fotbalistul a cunoscut în ultimele luni o traiectorie meteorică, jucând pentru naţionala de seniori a Spaniei (12 selecţii, un gol), cu care a disputat finala Ligii Naţiunilor, pierdută în faţa Franţei (1-2), informează Agerpres.

Născut în Andaluzia, Gavi a fost format la Masia, celebrul centru al clubului FC Barcelona, între 2015 şi 2021, înainte de a debuta în prima echipă a catalanilor, pe 29 august 2021 contre lui Getafe (2-1), la doar 17 ani.

FC Barcelona i-a prelungit luna trecută contractul până în 2026, cu o clauză de eliberare astronomică, de un miliard de euro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.