Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Balonul de Aur: Trofeul Iaşin a fost acordat portarului belgian Thibaut Courtois

Marca
Thibaut Courtois

Belgianul Thibaut Courtois (Real Madrid) a câştigat Trofeul Iaşin, pentru cel mai bun portar, luni, la Paris, în cadrul galei premiilor Balonul de Aur, transmite AFP.

Ales de un juriu compus din 100 de jurnalişti de specialitate, Courtois, 30 ani, îi succede italianului Gianluigi Donnarumma, portarul echipei Paris Saint-Germain.

Internaţionalul belgian a avut un mare rol în trofeul câştigat de Real în Liga Campionilor, precum şi în titlul obţinut în Spania în sezonul 2021-22.

Uriaşul de doi metri a avut numeroase parade decisive în faza eliminatorie a Champions League, strălucind contra unor vedete precum Kylian Mbappe (Paris SG, 0-1 şi 3-1), Timo Werner (Chelsea, 3-1 şi 2-3, după prelungiri), Kevin De Bruyne (Manchester City, 3-4 şi 3-1) sau Mohamed Salah în finală (Liverpool, 1-0), deşi madrilenii au fost dominaţi.

Courtois (95 de selecţii), medaliat cu bronz la Cupa Mondială din 2018, a fost format la Genk (Belgia), după care a mai jucat la Atletico Madrid (2011-2014) şi Chelsea (2014-2018), informează Agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.