Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Banksy confirmă că desenul apărut pe fosta închisoare din Reading îi aparţine

life.ro
banksy

Artistul britanic Banksy a confirmat că desenul apărut la începutul acestei săptămâni pe fosta închisoare din Reading îi aparţine.

El a publicat joi un clip pe site-ul propriu. Intitulat „Create Escape”, clipul arată cum lucrarea a fost creată noaptea, potrivit news.ro.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Ministerul Justiţiei, în proprietatea căruia se găseşte clădirea, a spus că avea cunoştinţă de acest „graffiti”.

Desenul de pe închisoarea Reading reprezintă un prizonier - asemănător scriitorului Oscar Wilde, care a fost deţinut aici - ce coboară pe perete cu ajutorul unor cearşafuri legate de o maşină de scris.

Închisoarea Reading a fost în ultimii ani subiectul unei campanii controversate - numeroşi activişti au militat ca ea să fie transformată în centru cultural, şi nu să fie vândută pentru a fi transformată în clădire de locuinţe.

În această închisoare, Wilde a fost deţinut între 1895 şi 1897. El a descris-o în poemul „Ballad of Reading Gaol”, în care reflecta asupra brutalităţii sistemului penal victorian. Scriitorul a fost condamnat din cauza relaţiei sale cu lordul Alfred Douglas.

Închisoarea a fost abandonată în 2013 şi scoasă la vânzare de guvern în 2019. Un acord de vânzare a monumentului de clasă a II-a unor dezvoltatori nu a fost finalizat, iar consiliul local speră să reuşească să îl transforme într-un complex dedicat artei.

Între starurile care au susţinut proiectul cultural s-au numărat actorii Kenneth Branagh, Natalie Dormer şi Judi Dench.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.