Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Bătaie GENERALĂ în Parlamentul din Armenia: pumni și picioare între politicieni; nici jurnaliștii nu au scăpat de agresiuni

În sala de ședință a Parlamentului din Armenia, deputați ai partidului aflat la guvernare au dat cu picioarele și l-au lovit cu pumnii pe un membru al coaliției de opoziție, Vahe Hakobyan.

Situația a devenit și mai tensionată, iar restul deputaților au început să se lovească. Personalul Serviciului de Securitate de Stat a intrat în sală.

Adunarea Națională a Armeniei și-a reluat sesiunea miercuri după o lungă pauză.

Dezbaterile parlamentare de miercuri asupra programului noului Guvern au fost întrerupte din cauza acestei lupte între parlamentarii pro-guvernamentali și opoziție.

Scandalul a crescut brusc în intensitate  în timpul discursului rostit de deputatul Hayk Sargsyan. În observațiile sale, Sargsyan a afirmat că miniștrii apărării în timpul cărora oamenii erau scutiți de serviciul militar fie prin luare de mită, fie printr-un „apel” telefonic; el spunea despre ei că erau trădători în țară. Apoi opoziția și parlamentarii pro-guvernamentali au aruncat sticle de apă unii spre ceilalți. Ulterior, au început să se împingă reciproc, au fost chemați ofițerii de securitate, emisiunea în direct de la Parlament a fost întreruptă și a fost anunțată o pauză. Însă parlamentarii nu s-au liniștit nici măcar în timpul acestei pauze și, prin urmare, a fost anunțată o altă pauză pentru aproximativ o oră.

Procurorii au deschis o anchetă

Procuratura Generală din Armenia spune că va investiga bătălia care a avut loc între parlamentari în timpul sesiunii parlamentare din 25 august.

Procurorii au spus că unii dintre parlamentari au manifestat un comportament inadecvat și că expresiile indecente și violența au perturbat activitatea Parlamentului.

Înregistrarea video a bătăii a fost trimisă Serviciului de Investigații Speciale în așteptarea unei anchete pentru a oferi o evaluare juridică a incidentului și a tuturor participanților, a precizat procuratura.

Nici jurnaliștii nu au scăpat de îmbrânceli. Ei au fost scoși din boxa de unde asistau în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.