Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / VIDEO - Benjamin Netanyahu, prima reacție după suspendarea reformei: mesaj pentru protestatari

Ynet
Benjamin Netanyahu

UPDATE - 27 martie, ora 20.53: Greva generală a fost suspendată

Ca reacţie la anunţul premierului Netanyahu, Arnon Bar David, liderul principalei centrale sindicale din Israel (Histadrut), a declarat că planul privind greva generală a fost suspendat, dar a avertizat că acţiunea de protest va fi lansată dacă alianţa guvernamentală reia procedurile de reformare a sistemului judiciar fără dialog cu partenerii sociali, informează site-ul Ynetnews.com, relatează Mediafax.

Știrea inițială:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat oficial că suspendă reforma din justiție, pentru a ajunge „la un acord”. De asemenea, el a avut un mesaj și pentru protestatari, cărora le-a transmis că „nu sunteți cetățeni de mâna a doua”.

„Ca și în procesul lui Solomon, ambele părți pretind dragoste pentru copil. Sunt conștient de tensiunea enormă și atent la dorința cetățenilor de a elibera tensiunea”, a început premierul.

„Există o minoritate extremă care este gata să sfâșie Medina. Ea folosește violența, amenință că va face rău aleșilor, incită la războiul fratricid. Din responsabilitate națională, am decis să suspend a doua și a treia lectură a proiectului pentru a da timp să ajung la un acord.

Vreau să le spun prietenilor mei din dreapta - nu sunteți cetățeni de clasa a doua. Apreciez că ati ieșit în stradă pentru a vă face vocea auzită”, a spus premierul Israelului, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul spune că a cerut în repetate rânduri un dialog pe tema planului de revizuire și afirmă că "nu trebuie să existe un război civil", spunând că există o criză gravă în societatea israeliană.

El spune că "majoritatea" aliaților săi susțin această mișcare, adăugând că revizuirea va sfârși prin a trece într-o formă sau alta.

„O mare majoritate a publicului recunoaște necesitatea reformei. Oamenilor nu li se poate jefui libera alegere. S-a încercat obținerea unui consens larg”, a spus premierul din Israel.

Mii de susținători ai Guvernului din Israel protestau la Ierusalim, în timp ce premierul își susținea discursul. Ei se împotrivesc ca reforma sistemului judiciar să fie oprită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.