Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Big Ben a răsunat din nou la miezul nopţii şi focurile de artificii și laserele au revenit în capitala Marii Britanii

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Celebrul Big Ben din Londra a răsunat din nou la miezul nopţii şi focurile de artificii și laserele au revenit în capitala Marii Britanii în noaptea de vineri spre sâmbătă, în contextul în care cetăţenii acestei ţări au sărbătorit Anul Nou 2022 prin petreceri considerabil reduse în comparaţie cu alţi ani din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron a noului coronavirus, informează Reuters, citat de agerpres.

Autorităţile britanice au anunţat iniţial că din cauza creşterii numărului de infectări cauzate de noul coronavirus, tradiţionalul foc de artificii organizat la Londra în noaptea de Revelion nu va mai avea loc, pentru al doilea an consecutiv, iar londonezii au fost îndemnaţi să nu se reunească în centrul oraşului. Cu toate acestea, un foc de artificii de mai mică amploare, realizat cu ajutorul unor drone, a avut loc în cele din urmă la Londra şi a fost televizat în direct la miezul nopţii.



Cel care a dat startul petrecerii de Revelion a fost celebrul orologiu Big Ben, care a sunat de 12 ori la miezul nopţii pe malurile fluviului Tamisa, în absenţa miilor de petrecăreţi care se reuneau de obicei pentru a asista la focurile de artificii de Anul Nou.

Postul de televiziune BBC a difuzat evenimentul, care a inclus un moment artistic susţinut de actorul Giles Terera, unul dintre starurile musicalului "Hamilton". Actorul britanic a recitat o poezie scrisă de Thomas Roberts, dedicată realizărilor recente ale Marii Britanii.

Revelionul a fost sărbătorit într-o manieră mult mai liniştită în Scoţia, unde restricţiile anti-COVID-19 au determinat anularea evenimentelor ample pentru al doilea an consecutiv.

Cu puţin timp înaintea Crăciunului, prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon i-a îndemnat pe locuitorii ţării să rămână în locuinţele lor "cât mai mult timp posibil" de Hogmanay (cuvântul scoţian care defineşte ultima zi a anului - n.r.) pentru a limita astfel răspândirea variantei Omicron.

Dar, în pofida restricţiilor, aproximativ 1.000 de persoane de toate vârstele au urcat în vârful Dealului Calton din Edinburgh pentru a participa la tradiţionala numărătoare inversă de la miezul nopţii, ce marchează intrarea în noul an.

Petreceri considerabil reduse au avut loc şi în Ţara Galilor, care a adoptat nivelul 2 de alertă pandemică de Boxing Day (a doua zi de Crăciun, n.r.), restricţionând numărul de persoane care au voie să se reunească şi să participe la evenimente organizate în spaţii publice şi limitând la şase numărul persoanelor provenind din familii diferite care pot să se întâlnească în baruri, restaurante şi hoteluri.

Cluburile de noapte au fost închise şi cel mult 30 de persoane au voie să asiste la evenimente organizate în spaţii închise şi cel mult 50 de persoane pot să participe la evenimente în aer liber.

Locuitorii din Irlanda de Nord, care a înregistrat vineri cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei de COVID-19, au fost îndemnaţi de ministrul Sănătăţii, Robin Swann, să îşi limiteze contactele pe durata sărbătorilor de iarnă.

A fost o noapte liniştită şi în Belfast, unde cluburile de noapte sunt închise, iar dansul a fost interzis în unităţile din industria ospitalităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.