Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Bogdan Aurescu spune că nu vrea ca românii să știe dacă România va livra avioane Ucrainei: Nu este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri

iohannis aurescu

Într-o conferință de presă cu omologul său din Ucraina, Bogdan Aurescu a fost întrebat dacă România va livra avioane de luptă Ucrainei, așa cum a spus Marcel Ciolacu că este posibil. Aurescu a precizat că cel mai bine este ca astfel de lucruri să nu fie făcute publice.

”Pot să vă asigură că România, ca ţară membră a UE şi NATO, este un stat extrem de responsabil şi asumat faţă de sprijinirea Ucrainei şi faţă de partenerii noştri şi de îndeplinirea obligaţiilor internaţionale. Uniunea Europeană sprijină aceste demersuri, NATO şi statele membre susţin aceste demersuri. NATO susţine această iniţiativă, dar lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri.”, a spus Bogdan Aurescu.

Citește și: VIDEO Ministrul trimis de Volodimir Zelenski la București vine cu cea mai proastă veste: Vladimir Putin va testa articolul 5 al NATO

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a spus că a discutat cu Nicolae Ciucă și cu Bogdan Aurescu despre posibilitatea ca MiG-uri ale armatei române să fie donate Ucrainei.

”Am ridicat această chestiune cu premierul și cu domnul ministru, apreciez abordarea lor constructivă. Este interesul național cel pe care trebuie să îl luați în considerare. Lăsăm la latitudinea ţării să aleagă cum ne poate ajuta, este alegerea voastră suverană, este interesul vostru naţional. În unele cazuri vedem că unele ţări pot să ajute, dar nu vor, pentru că nu vor să supere Rusia. Când vedem că acesta este cazul, atunci facem presiuni. Nu este cazul României. Ni se poate spune 'Nu avem tancuri, dar avem veste antiglonţ'. (...) Ce nu acceptăm este ipocrizia. Din fericire, acesta nu este cazul României. România a fost foarte onestă, cu o minte deschisă, prietenoasă şi săritoare încă de la începutul războiului.

Armelor, ca şi banilor le place liniştea şi nu comentăm legat de ceea ce primim şi de unde, dacă nu există un anunţ oficial în legătură cu asta.Politica României în livrarea de armament Ucrainei este una inteligentă și vă las pe dvs. să înțelegeți mai multe.”, a spus Dmitro Kuleba.

Citește și: Bogdan Aurescu, în declarație alături de Dmytro Kuleba: Ucraina va câștiga acest război/ Video .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.