Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu dă pe față mutarea făcută de UDMR: 'N-au anunțat că rup protocolul de colaborare'

adevarul.ro
udmr-psd-kelemen-hunor-dragnea-liviu

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că a citit atent declarația lui Kelemen Hunor și nu a văzut că UDMR ar fi anunțat că va rupe protocolul de colaborare cu PSD-ALDE. Acesta a adăugat că un rezultat favorabil al Opoziției la alegeri nu înseamnă că e momentul depunerii unei noi moțiuni de cenzură.

„Nu am văzut că a anunțat că rupe protocolul de colaborare. Eu am văzut declarația lui Kelemen Hunor și am citit-o cu atenție. Opoziția spune că un rezultat favorabil în PE ar însemna că le-a sunat ceasul pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Această logică nu o împărtășesc pentru că alegerile pentru Parlamentul European nu au nicio legătură cu structura internă a Parlamentului. Dacă acesta e un argument pentru a impresiona electoratul să vină la vot e treaba Opoziției. Am văzut sondajele cu toții, PNL nu ar reuși să obțină un scor foarte bun. Rezultatul lor e până în 25%. Nu se întâmplă ceea ce lasă să creadă poate cei din Opoziția sau unii analiști. Nu văd această logică”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la România TV.

Citește și: Ordin pe țară! Mișcarea făcută de Liviu Dragnea

Reacția liderului ALDE vine după ce UDMR nu va susține, începând de joi, nicio inițiativă sau măsură a Guvernului, iar până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect.

Uniunea a precizat, într-un comunicat de presă că deși a solicitat Guvernului să rezolve problema, Executivul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situației, cu toate că acest lucru e „datoria autorităților și a coaliției PSD-ALDE”.

Citește și: Liviu Dragnea a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu prețurile

Pe 11 aprilie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că după alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie, liberalii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.