Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu îi MITRALIEAZĂ pe miniștrii lui Ludovic Orban: 'Oamenii mici se ocupă de lucruri mici'

cotidianul.ro
alde tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a comentat, joi seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, moderată de Ionuț Cristache, noua situație în care se află ministrul Sănătății, Victor Costache, dar și modul în care titulara de la Muncă, Violeta Alexandru, a comis mai multe gafe, totul culminând cu concedierea unei liftiere de la o firmă privată ce asigura servicii la ministerul pe care îl conduce.

Fostul șef al Senatului, care a contribuit decisiv la demiterea guvernului PSD și învestirea executivului condus de Ludovic Orban a precizat că situația ministrului Costache este una problematică.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

”Dacă nu e o incompatibilitate legală, trebuie să fie o problemă morală. Aici este problema. Ministrul trebuie să nu fie perceput că toate deciziile pe care le ai favorizează mediul privat. Se ridică niște suspiciuni care pot să fie sau nu reale.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Despre Violeta Alexandru, Tăriceanu a avut cuvinte și mai dure.

Citește și: Cutremur in Parlament! PSD si UDMR au pornit atacul

”Oamenii mici se ocupă de lucruri mici. Unde ați mai pomenit ca ministrul să se ocupe de liftier? Nici în țările din lumea a treia nu se întâmplă. La ea nu are doar problema cu liftiera, are multe gafe. E o gafă politică și care izvorăște dintr-o lipsă de sensibilitate umană.”, a adăugat Tăriceanu.

Senatorul ALDE a abordat și modul în care Ludovic Orban alege să își angajeze răspunderea parlamentară.

”S-au mișcat repede pe multe lucruri, dar, s-au mișcat bine sau nu? Asumarea răspunderii e un mijloc excepțional pe care guvernul îl poate utiliza. Probleme asumării este că premierul vine cu un proiect de lege și spune ori îl adoptați, ori depuneți moțiune. Premierul a aruncat mănușa în ochi. Eu nu sunt de acord cu această practică, a fost amendată și de CCR. Parlamentul e singura instituție democratică dintr-o țară. Nu este nici Guvernul, nici Justiția. Parlamentul trebuie lăsat să legifereze. Nu sunt de acord cu asumarea atât de frecventă.”, a completat liderul ALDE.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.