Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu l-a BLOCAT pe Klaus Iohannis: Ce propunere a făcut pentru o altă numire de premier

iohannis tariceanu

Delegația ALDE, condusă de Călin Popescu Tăriceanu, a ieșit de la consultările de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis. Fostul șef al Senatului i-a spus că ALDE nu propune niciun nume pentru a fi desemnat premier și că nu vrea anticipate.

Totodată, Tăriceanu a anunțat că este dispus să negocieze cu oricine, doar pentru ca România să nu organizeze alegeri parlamentare anticipate. El i-a precizat lui Iohannis că normal ar fi ca partidele cu cei mai mulți parlamentari să aibă un premier desemnat.

Citește și: Se cutremură Europa! Laura Codruța Kovesi își intră în pâine: ‘Frauda, corupția, spălarea de bani și frauda transfrontalieră în materie de TVA’

”Am spus că ALDE nu are o propunere de prim-ministru. Am explicat că mai firesc e ca o propunere de prim-ministru să vină din partea partidelor care au ponderea cea mai mare în Parlament şi că avem toată deschiderea să discutăm cu partidele politice găsirea unei soluţii de agregare a unei majorităţi care să poată să dea premierul. să dea votul de susţinere pentru viitorul prim-ministru. Acest lucru nu este foarte simplu, având în vedere că PNL am înţeles că s-a poziţionat oficial, spunând că nu vor vota primul ministru Orban în cazul în care va fi desemnat. Suntem într-o situaţie nefirească pentru că ambiţia este de a se ajunge la anticipate cu orice preţ. Dar sigur că nu refuzăm niciun fel de discuţie. Nu refuzăm nicio discuție, în perioada următoare mă aștept să existe contacte diverse, pentru a se vedea dacă se poate agrega o majoritate pentru un premier pentru că vrem stabilitate politică, nu să ajungem la alegeri anticipate. Vom discuta la nivelul partidului și vom vedea care este soluția cea mai bună, după ce va fi anunțat premierul.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Comisia SRI îl avertizează pe Klaus Iohannis:Nu-ți bate joc de Constituție! Există și varianta suspendării!

Cum Tăriceanu nu vrea anticipate, înseamnă că ALDE deschide ușa celor de la PSD pentru o majoritate parlamentară, în condițiile în care PNL a precizat că va vota împotriva unui nou guvern Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.