Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu spune că PNL ar putea să-și sape singur groapa: 'E o situație caraghioasă. Moțiunea are șanse să treacă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Calin Popescu Tariceanu Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că PNL riscă să piardă enorm prin angajarea răspunderii parlamentare! Dacă moțiunea de cenzură inițiată de PSD va trece, scopul urmărit de PNL, cel puțin la nivel declarativ, cel al alegerii primarilor în două tururi de scrutin, nu va fi atins, iar România ar intra în instabilitate politică și economică.

Fostul șef al Senatului a explicat, joi seara, la TVR 1, în emisiunea ”România 9”, moderată de Ionuț Cristache, motivul pentru care parlamentarii ALDE nu vor vota în favoarea moțiunii. Tăriceanu a adăugat că mulți parlamentari PNL nu vor alegeri anticipate pentru că ei nu se vor regăsi pe viitoarele liste ale liberalilor pentru următorul legislativ.

Citește și: Klaus Iohannis a decretat! Fotograful său a fost decorat

”Miza mare este încercarea de organizare a alegerile anticipate şi nu numai încercarea, ci forţarea organizării alegerilor anticipate, lucru pe care eu îl estimez că nu prezintă decât un simplu interes politic de câştig electoral pentru PNL, dar în rest stabilitatea ţării este afectată. Nu suntem într-o criză politică ce ar justifica demararea unui proces de alegeri anticipate. Pentru economie e foarte prost. Nu în ultimul rând, toată administraţia din România, publică şi locală, va fi blocată timp de patru luni. Nimeni nu va mai lucra nimic. Serviciile pentru cetăţeni vor funcţiona prost, pentru toţi contribuabilii, fie că vorbim de persoane, fie de companii, pentru că toţi funcţionarii vor sta să se gândească cine vine la putere, ce se întâmplă în urma schimbării de putere, ce miniştri noi vin, ce directori şi aşa mai departe şi nimeni nu va mai lucra.

Câștigul care se urmărește este majoritatea din Parlament și cu același Guvern. E o situație caraghioasă. Eu, în 2005, am refuzat să mă lansez într-o aventură. Nici actualul Guvern nu s-a lovit, în Parlament, de vreun obstacol.

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`!

Eu cred că actuala formulă de guvernare, primul-ministru, partidul pe care îl conduce vor avea o dificultate majoră în a explica în mod coerent de ce fac alegeri anticipate. Nu cred că cetățenii vor aplauda și vor spune că aruncăm în aer stabilitatea timp de 6 luni. S-ar putea ca toată această chestiune să se întoarcă împotriva PNL, care să deconteze politic această mișcare riscantă.

Noi am cerut alegerea primarilor în două tururi. Noi nu putem să votăm o moțiune de cenzură care e împotriva alegerilor primarilor în două tururi.

Citește și: Olguța Vasilescu mută tunurile pe Guvernul Orban: ‘Ca să știți pentru cine se bate PNL’

Din calculele pe care le văd, moțiunea de cenzură are șanse să treacă, iar alegerea primarilor în două tururi va rămâne un deziderat. PNL nu are interesul să provoace o demisie a lui Ludovic Orban, pentru că atunci președintele era obligat să numească un alt premier din rândul ministrilor, iar Orban trecea pe margine. Altfel, se provoacă o moțiune de cenzură din partea PSD. Parlamentul nu e o instituție ușor de manevrat. Eu cred că vor fi multe defecțiuni. La PNL nu sunt parlamentari încântați de alegerile anticipate, pentru că ei nu se vor regăsi pe noile liste.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Acuze la adresa lui Marcel Vela: Nu există resurse alocate în acest scop .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.