Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Campanie electorală cu artiști ruși. Candidata lui Șor, Eugenia Guțul, poate pierde postul de bașcan al Găgăuziei

deschide.md
artisti rusi gagauzia campanie

Comisia Electorală Centrală de la Chișinău solicită tragerea la răspundere a reprezentanților Partidului „ȘOR” pentru încălcarea legislației electorale. Mai exact, reprezentanții PȘ, precum și candidatul acestuia la alegerile bașcanului Găgăuziei, Eugenia Guțul, sunt acuzați de implicarea cetățenilor străini în agitația electorală, conform deschide.md.

Într-o scrisoare semnată de președintele CEC, Angelica Caraman, în adresa membrilor Consiliului Electoral Central din Găgăuzia și șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, se atrage atenția asupra spotului publicitar cu interpreții ruși, Nicolai Baskov, Filip Kirkorov și Stas Mihailov, care își declară susținerea directă pentru Partidul „ȘOR” și candidatul formațiunii în alegeri.

„Spotul respectiv presupune cheltuieli financiare și materiale aferente elaborării și difuzării acestuia, iar potrivit Codului electoral al UTA Găgăuzia, finanțarea directă și indirectă, precum și orice sprijin material din partea persoanelor fizice sau juridice, se realizează cu acordul concurenților în conformitate cu anumite condiții”, susține Caraman.

Președintele CEC precizează că rolul organelor electorale este de a descuraja desfășurarea unei campanii electorale netransparente, în special prin folosirea de resurse financiare obținute prin încălcarea legii.

„Lipsa de reacție la faptele atestate de organul electoral și limitarea doar la faptul constatării acestora constituie în sine o cauză generatoare a încălcărilor legislației electorale și un factor descurajator pentru concurenții electorali onești care sunt implicați și acționează legal în cursa electorală pentru a fi aleși”, punctează ea.

Anterior, Angelica Caraman a sesizat Consiliul Electoral Central din Găgăuzia în legătura cu multiple încălcări în procesul de finanțare a campaniei electorale, comise de Partidul „ȘOR” și Eugenia Guțul. Mai exact, în urma verificării rapoartelor financiare, CEC a depistat că, în perioada campaniei electorale, Guțul a înregistrat venituri sub formă de donații în suma totală de 1 785 000 lei, dintre care 458 800 lei (26%) au fost colectate cu depășirea cadrului legal, adică a plafonului maxim stabilit de lege pentru donațiile în numerar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.