Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Căpitanul Andorrei și-a încheiat cariera la echipa națională după 26 de ani de activitate

crushpixel.com
andorra

După 26 de ani şi 137 de selecţii, Ildefons Lima a jucat ultimul meci pentru Andorra, punând capăt celei mai lungi cariere în fotbalul internaţional, relatează bbc.com.

Jucătorul în vârstă de 43 de ani a debutat în echipa Andorrei la vârsta de 17 ani, într-o înfrângere cu 4-1 în faţa Estoniei, în 1997, iar el a marcat în al doilea meci oficial al naţionalei, conform news.ro

De atunci, a jucat în fiecare deceniu, iar marţi a fost titular în ultimul său meci internaţional, o înfrângere cu 0-3 în faţa Elveţiei, în grupa de calificare la Euro 2024 din care face parte şi România.

După 23 de minute, a fost înlocuit şi a fost ovaţionat în picioare de suporterii elveţieni şi andorrani la ieşirea de pe teren.

Lima a devenit căpitanul Andorrei în urmă cu peste un deceniu, reprezentând o naţiune cu o populaţie de doar 79.000 de locuitori.

A pierdut peste 100 de meciuri internaţionale. Tricolorii au câştigat doar şapte meciuri oficiale, cea mai recentă fiind o victorie cu 2-0 în faţa Liechtensteinului, în 2022, în Liga Naţiunilor.

Fundaşul central este al treilea fotbalist european care a fost selecţionat în patru decenii diferite, alăturându-se internaţionalului galez Billy Meredith şi finlandezului Jari Litmanen.

Iar în această vară a devenit cel mai în vârstă jucător care a evoluat într-un meci de calificare la Campionatul European.

Lima este, de asemenea, golgheterul Andorrei, cu 11 goluri marcate. În 2014, penaltul său din minutul 6 a adus Andorra în avantaj surprinzător împotriva Ţării Galilor, înainte ca două goluri ale lui Gareth Bale să ajute echipa lui Chris Coleman să se impună cu greu.

De asemenea, el a deschis scorul în meciul pierdut cu 1-3 în faţa Republicii Irlanda, în preliminariile Cupei Mondiale, în 2001.

În 2020, Federaţia Andorrană de Fotbal l-a îndepărtat din echipă după ce a cerut mai multe teste Covid-19 pentru jucători.

După presiuni din partea managerului Koldo Alvarez şi a FIFpro, el a revenit în echipă în anul următor.

La nivel de club a reprezentat Espanol, Las Palmas şi Rayo Vallecano în Spania, iar în prezent joacă la FC Andorra B, deţinută de fostul fundaş spaniol Gerard Pique...

El a fost înlocuit de Ricard Fernandez Betriu, un coechipier care s-a născut la aproape doi ani după debutul său internaţional.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.