Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Carnagiu pe șosea: Un autobuz școlar care ducea elevii într-o tabără s-a răsturnat - 2 morți și 40 de răniți este bilanțul victimelor

The Sun
Autobuz NY

Doi morți, 5 răniți grav și alte 37 de persoane care au necesitat intervenția medicilor, bilanțul crunt, după ce un autobuz școlar cu "anvelopa defectă" s-a prăbușit și a căzut de la 15 metri pe o autostradă din New York.

Doi adulți au murit și cel puțin cinci elevi sunt în stare critică după ce un autobuz s-a prăbușit de la 15 metri într-un accident teribil, conform TheSun.

Autobuzul charter transporta 40 de elevi la o tabără de muzică atunci când s-a prăbușit și a căzut pe un terasament în Orange County, New York, joi.

Guvernatorul statului New York a declarat că un pneu defect ar putea fi de vină pentru accidentul care a avut loc la ora 13:00 pe autostrada Interstate 84, în Wawayanda, situată la aproximativ 75 de mile nord-vest de New York.

Autobuzul transporta elevi de la Farmingdale Union Free School District, situat în Long Island.

Într-o actualizare imediat după ora locală 18:00, guvernatorul Kathy Hochul a declarat că doi adulți au murit în accident.

Gina Pellettiere, în vârstă de 43 de ani, din Massapequa, și Beatrice Ferarri, în vârstă de 77 de ani, din Farmingdale, au fost identificate de poliția statului New York ca fiind cele două victime.

Pellettiere era director de fanfară la Farmingdale High School.

Hochul a declarat că cel puțin cinci elevi au fost grav răniți, dar nu a oferit detalii.

O investigație preliminară a sugerat că un pneu din față defect "a contribuit la accident", a spus Hochul.

În total, 40 de elevi și patru adulți se aflau în autobuz în momentul accidentului.

Mulți dintre elevii din autobuz erau ”boboci de liceu”, a precizat guvernatorul.

Elevii mergeau în tabără

Elevii aflați la bordul autobuzului se îndreptau spre o tabără anuală a fanfarei din Pennsylvania, a confirmat districtul școlar pentru News 12 Long Island.

Alți aproximativ 40 de elevi au fost răniți după ce autobuzul s-a rostogolit pe un terasament de pe marginea drumului.

Trei dintre cei grav răniți sunt tratați la Westchester Medical Center, care este un centru de traume de nivel 1, a relatat News12 Long Island.

Oficialii vor continua să investigheze cauza accidentului.

Districtul școlar a emis o declarație preliminară care confirmă că unul dintre autobuzele lor a fost implicat în accident.

"Poliția și echipele de intervenție de urgență se află la fața locului, precum și administrația districtului", se arată în declarație.

"Vom oferi o altă actualizare atunci când vor fi disponibile mai multe informații. Vă rugăm să aveți răbdare în timp ce adunăm mai multe detalii."

Alte cinci autobuze cu elevi care se îndreptau, de asemenea, spre tabăra din Pennsylvania se întorc la Farmingdale High School.

Aproximativ 300 de elevi în total călătoreau spre tabăra de muzică.

Imaginile de la locul accidentului arată autobuzul întins pe o parte, cu geamurile sparte și o scară de-a lungul părții laterale.

Daniel Minerva, vicepreședinte al operațiunilor și CEO al Empress EMS, a declarat că persoana care a murit în accident a fost proiectată din autobuz, dar nu a oferit mai multe detalii.

Este de așteptat ca autostrada 84 să rămână închisă timp de câteva ore, în timp ce ancheta continuă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.