Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ce îl împiedică pe Stelian Ion să aleagă un nou şef pentru DIICOT - Ministrul invocă un misterios consens

Inquam Photos / Octav Ganea
stelian ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, explică într-un mod confuz de ce nu declanşează procedura de numire a unui noi şef DIICOT. Ministrul se referă la "consens" şi "sprijin" fără a explica de la cine se aşteaptă să obţină aceste lucruri, având în vedere că legea îi oferă lui conpetenţa legată de a selecta un candidat.

"Lucrurile sunt în analiză şi sunt două soluţii: fie va fi delegat adjunct pe funcţie de conducere pentru a avea toată legitimitatea, e o soluţie care poate fi avută în vedere, fie voi demara procedura de selecţie pentru această funcţie foarte importantă. Mai important decât a câştiga o lună, două în asemenea decizii este a găsi un consens pe anumite soluţii, a găsi sprijin şi a nu întâmpina probleme. Când mă voi asigura că este oportun, voi demara această procedură de selecţie pentru aceste funcţii importante. Nu doar de procuror-şef DIICOT. Sunt şi alte funcţii de adjunct la DIICOT şi DNA", a declarat Stelian Ion, luni, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de ce nu a declanşat până acum procedura, ministrul a răspuns: "Din raţiuni care ţin de oportunitate. Trebuie să mă asigur că procedura se va desfăşura în mod cursiv, fără incidente procedurale şi că finalul va fi unul care să ajute instituţia."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.