Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Ce s-a întâmplat cu o fostă angajată de la Meta, după ce a spus că primește un salariu de 190.000 de dolari și nu face nimic

Meta
Meta Facebook

Fosta angajată Meta a atras atenția după ce a spus că primește un salariu uriaș fără a face ceva. Maddie Macho a ajuns la știri după ce, într-un clip de pe rețelele sociale, a mărturisit că primește un salariu de 190.00 de dolari fără să facă nimic.

Ea mai spune că lucra în departamentul de recrutări încă din septembrie 2021, cu mult înainte ca Mark Zuckerberg să înceapă să taie mii de angajați de pe statul de plată.

„Am lucrat la Meta ca recrutor. Nu era de așteptat să angajăm pe nimeni în primele șase luni, nici măcar în primul an. Asta m-a uluit. Deci ce făceam toată ziua: Învățam. Iar partea cea mai ciudată este că am avu o mulțime de întâlniri de echipă. De ce ne întâlnim? Nu angajăm pe nimeni”, spune Maddie Macho.

Ea a dezvăluit că a fost dată afară în februarie 2022. Între timp, Mark Zuckerberg nu a început să facă angajări, dar a anunțat și valul de disponibilizări, pe lângă ce 11.000 din decembrie.

Meta anunță 10.000 de concedieri

„Ne aşteptăm să ne reducem efectivele cu aproximativ 10.000 de persoane şi să închidem aproximativ 5.000 de posturi suplimentare pe care nu le-am ocupat încă”, a declarat directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, într-un mesaj trimis angajaţilor.

Aceste noi disponibilizări fac parte dintr-o restructurare mai amplă a Meta, conform căreia structura organizaţională a companiei va fi diminuată, o serie de proiecte de importanţă redusă vor fi anulate iar ritmul angajărilor va fi încetinit, informează RomâniaTV.net.

Mark Zuckerberg a anunţat anterior că 2023 va fi „Anul Eficienţei” prin promisiunea de a reduce costurile cu cinci miliarde de dolari, până la un interval cuprins între 89 şi 95 de miliarde de dolari.

Înrăutăţirea condiţiilor economice a declanşat un val de restructurări în rândul companiilor americane, de la marile bănci de pe Wall Street, precum Goldman Sachs şi Morgan Stanley, şi până la marile firme din sectorul tehnologiei precum Amazon.com şi Microsoft.

În total, industria tehnologiei a disponibilizat peste 280.000 de angajaţi de la începutul lui 2022 şi până în prezent. În luna noiembrie a anului trecut, Meta a anunţat că intenţionează să renunţe la 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania care a investit miliarde de dolari pentru a construi metaversul său futurist se confruntă cu o diminuare a cheltuielilor cu publicitatea după pandemie din partea companiilor care trebuie să facă faţă unei inflaţii ridicate şi majorării dobânzilor.

@maddie_macho Replying to @laurendaniellehtx those were the days man. *sigh* #meta #layoffs #google #workingintech #metalayoffs ♬ original sound - Maddie | The Career Finesse
@maddie_macho Replying to @cassbass94 why I got fired at Meta #fired #meta #metalayoffs ♬ original sound - Maddie | The Career Finesser

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.