Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ce spune seara Raluca Turcan contrazice a doua zi Florin Cîțu: 'În PNRR nu scrie de vârsta de pensionare de 65 de ani la femei'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu gest

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că Guvernul merge pe egalizarea treptată a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați la 65 de ani. În prezent, femeile se pensionează la 61 de ani, iar bărbații, la 65. Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu infirmă astfel de idei.

„În PNRR nu scrie de vârsta de pensionare de 65 de ani. Hai să discutăm de legea pensiilor când apare. Bineînțeles că există discuții. O să vedem care e propunerea finală. Deocamdată avem această ordonanță, în care se extinde opțional dacă vrei să lucrezi în plus. Azi e singurul proiect pe care îl avem. Prefer să discutăm pe chestiuni concrete.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a spus Turcan, apoi a precizat că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani”.

„Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a mai adăugat Turcan la Digi24.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.