Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Cel mai bântuit loc de pe Pământ: Accesul vizitatorilor a fost interzis

Captura YT
Poveglia

Unul dintre locurile considerate cel mai bântuit de pe Pământ conform unor legende este Insula Poveglia, situată în apropierea Veneției, Italia. Insula a devenit trist renumită pentru istoria sa întunecată și pentru numeroasele povești despre fantome și fenomene paranormale.

În trecut, Insula Poveglia a fost folosită ca loc de izolare pentru persoanele infectate cu ciumă, iar mai târziu a fost transformată într-un spital psihiatric. Se spune că mii de oameni au murit și au fost îngropați pe această insulă, iar suferința și tragediile care au avut loc acolo au contribuit la crearea unei atmosfere încărcate de energii negative și povești de fantome.

Chiar și astăzi, accesul pe Insula Poveglia este interzis pentru public, iar autoritățile locale au fost reticente în a permite vizite turistice din cauza riscului de prăbușire a clădirilor vechi și de propagare a bolilor. Cu toate acestea, mulți oameni cred că insula este locuită de spiritele celor care și-au găsit sfârșitul acolo, iar relatări despre întâlniri cu fantome sau experiențe paranormale continuă să alimenteze legendele legate de acest loc înspăimântător.

Se spune că jumătate din ”Insula Pământ” este compusă din cenușă umană, conform unei legende care circulă în jurul ei. Cu numărul de victime ale ciumei crescând, spitalul a fost copleșit de cadavre și, fără o soluție practică, a optat pentru incinerarea lor. Totuși, cercetările recente dezvăluie o altă versiune a acestei povestiri.

Deși numărul exact variază, aproximativ 100.000 de oameni au căzut victimă ciumei, iar în loc să fie arse, corpurile lor au fost abandonate în așa-numitele „gropi de ciumă”. Atât varianta incinerării, cât și cea a îngropării în gropi comune transmit o atmosferă înfricoșătoare. În ambele cazuri, zeci de mii de suflete au fost tragic pierdute pe insulă, rămânând acolo pentru totdeauna.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.