Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cel mai bătrân urs din țară iese la pensie, după 34 de ani

SuceavaLive
Urs

După 34 de ani, timp în care a bucurat generații de copii, Bătrânica, așa cum o alintă îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Galați, va fi mutată la sanctuarul de la Zărnești. Acolo va fi, în sfârșit, liberă după o viață petrecută după gratii.

Acum patru ani, Bătrânica a fost atacată de patru ursi mai tineri ai grădinii zoologice așa că reprezentanții parcului au hotărât să o mute într-o cușcă mai mica. În timp, din cauza vârstei, au apărut și problemele de sănătate, potrivit stiriletvr.ro.

Citește și: Rareș Bogdan dezvăluie varianta PNL pentru funcția de Avocat al Poporului: Nu e Ana Birchall

Dan Gâscă - medic venerinar Grădina Zoologică Galați: „Este o artroză cronică, speram că în locul în care va fi dusă va avea o viață mai bună. Probabil are și probleme neurologice”.

Pentru îngrijitori, Bătrânica este un adevărat membru al familiei. În plus, ursoaica se înțelege bine și cu câteva pisici care o vizitează aproape zilnic.

După mai multe încercări de a muta ursoaica în cușca de transport, medicii au tranchilizat-o.

Reprezentanții grădinii zoologice au hotărât că ursoaica va fi mult mai bine îngrijită în rezervația de la Zărnești, din județul Brașov.

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

Paula Ciotloș - vicepreședintele Asociației Prietenii Naturii: „Va avea, cel mai probabil țarcul ei, deși la problemele medicale pe care le are, ne îndoim că va putea sta într-un țarc mai mare, cu mai mulți urși. Avem și noi în sanctuar o pisică, și avem o ursoaică la fel, cu probleme de artrită care tolerează la fel de bine pisicile”.

În sanctuarul de urși de la Zărnești, întins pe o suprafață de 69 de hectare de pădure, trăiesc în semilibertate peste 100 de urși.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.