Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Centrul producţiei agricole din Noua Zeelandă, lovit de inundații: Armata a fost mobilizată pentru a ajuta la evacuări

inundatie noua zeelanda

Militari neozeelandezi au fost mobilizaţi pe Insula de Sud pentru a ajuta la evacuarea sutelor de persoane care locuiesc în zonele afectate de ample inundaţii produse în urma ploilor torenţiale, informează AFP.

Râurile au ieşit din marcă după ploi torenţiale de 400 de litri pe metru pătrat, care au căzut pe parcursul a două zile, echivalentul unei cantităţi mai mari decât precipitaţiile înregistrate de la începutul anului în anumite zone, potrivit agerpres.ro.

Autorităţile au declarat alertă meteorologică ''roşie'', un nivel rareori instituit, precum şi stare de urgenţă în regiunea Canterbury, centrul producţiei agricole din ţară.

Potrivit armatei, unul dintre elicopterele sale a salvat trei persoane în oraşul Ashburton, în apropiere de Christchurch, recuperând un bărbat urcat într-un copac şi un cuplu de vârstnici rămaşi blocaţi pe acoperişul unui automobil.

La operaţiunile de evacuare participă militari, camioane şi o ambulanţă.

Potrivit primarului din Ashburton, Neil Brown, cei circa 35.000 de rezidenţi ai oraşului sunt în prezent izolaţi de restul lumii.

Conform presei locale, 300 de locuinţe au fost evacuate, rezidenţii acestora fiind adăpostiţi în şcoli şi săli de sport.

Starea vremii urmează să se amelioreze pe parcursul nopţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.