Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Cine a fost George Nicolescu: Val de mesaje după moartea artistului

Facebook
George Nicolescu

Cantautorul George Nicolescu, cunoscut pentru melodia "Eternitate", a murit la vârsta de 74 de ani, a anunţat Andrei Păunescu pe Facebook.

"S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. „Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?”, a scris Andrei Păunescu pe Facebook.

"Vocea de aur care a lansat celebrul cantec "Eternitate", de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!", a scris compozitorul Ionel Tudor.

"Ca de la ploieştean la ploieştean, astăzi, când domnia sa a trecut la cele veşnice, las şi eu aici un fragment în memoria celui ce a fost interpretul şi artistul senzaţional al acestei capodopere muzicale, #GeorgeNicolescu!!!", a scris Cezar Ouatu.

Asociaţia Nevăzătorilor din România: "Cu profund regret vă anunţăm că astăzi a plecat dintre noi îndrăgitul artist George Nicolescu (12 martie 1950-26 martie 2024), prezenţă de excepţie pe scena muzicii româneşti şi personalitate marcantă a comunităţii nevăzătorilor. Suntem cu sufletul alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, dragul nostru prieten!".

George Nicolescu s-a născut la Ploieşti. A urmat Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj (1968+1972).

A debutat în muzică în urmă cu mai bine de 50 de ani

A debutat muzical în 1970, atunci când a câştigat premiul întâi la festivalul Tinereţe pe portativ. Câţiva ani mai târziu, a început colaborarea cu George Grigoriu, compozitorul celebrului şlagăr "Eternitate", lansată în 1973.

În anul 1972, el a fost admis la Universitatea din Bucureşti de limbi romanice, secţiunea română-franceză, absolvind în anul 1976. Din aprilie 1977 a început să predea franceză la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985. În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău.

În 1981 a debutat în Cenaclul Flacăra unde a lansat "Foaie verde, spic de pâine", "Ordinea de zi", "Eternitate". După Revoluţia de la 1989, el a fost angajat, pentru câteva luni (martie-noiembrie 1990), ca solist la trupa Optimiştii.

În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, George Nicolescu a revenit în topurile muzicale româneşti datorită unui duet cu trupa UNU. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”. De asemenea, el mai cântă cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, apare albumul „Muzică uşoară...lăutărească”, în care cântă împreună alături de Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu şi Corina Chiriac.

Cea mai nouă melodie a sa a fost lansată în anul 2012, „Viaţa-i de vină”, împreună cu Shift.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.