Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Ciolacu îi cere lui Arsene să se suspende din conducerea PSD până la finalul anchetei privind prăbușirea podului din Neamț

captura Facebook
ionel arsene

Marcel Ciolacu, președintele PSD, cere o anchetă rapidă în privința cauzelor care au dus la prăbușirea podului peste Siret din județul Neamț. Liderul PSD îi cere lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, să se autosuspende de la conducerea organizației județene a PSD până la finalul anchetei.

„Părerea mea e că ancheta trebuie să se desfășoare rapid. Din punct de vedere politic, am vorbit cu domnul Arsene. Nu știu cine are implicare mai multă cu adevărat. Consiliul Județean este beneficiarul, nu cel care urmăește fazele. Eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică și știu că este un bun coleg și pe perioada anchetei cred că o suspendare a dânsului din funcția de președinte al PSD Neamț ar detensiona acest moment până când vin rezultatele anchetei. Ca toți românii, sunt îngrijorat de ce se întâmplă. Am înțeles că la Ministerul Transporturilor există obligativitatea să fie verificate aceste poduri din șase în șase luni. Stau să mă întreb cine este cu adevărat responsabil. Aștept o anchetă cât mai rapidă”, a declarat Ciolacu.

Potrivit lui Ciolacu, „nici președintele consiliului județean, nici președintele României nu pot decide să dea drumul mai repede la un pod”, iar decizia se ia la nivelul experților. „Dacă este un om vinovat, să meargă la pușcărie. Momentan există o anchetă”, a mai declarat liderul PSD.

La Serviciul teritorial Bacău - Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat, joi, un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

„În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, informează, vineri, DNA.

O parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt joi. Un camion şi o autoutilitară se aflau în acel moment pe pod. A rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din camion de către participanţii la trafic și dus la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.