Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cîțu anunță termenele de implementare a proiectului România Educată

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu

„Nu mă dau la o parte când vine vorba de a-mi asuma reforme și de aceea astăzi în ședința de guvern ne-am asumat această reformă în ceea ce privește educația. Susținerea va fi realizată de la bugetul de stat pentru acest program de reformă, dar și prin PNRR - acolo sunt alocate aproape 6 miliarde de euro”, a declarat premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Premierul a precizat că sunt mai multe domenii prioritare în România Educată: cariera didactică, managementul și guvernanță, finanțarea sistemului de învățământ preuniversitar, infrastructura sistemului de învățământ, curiculum și evaluarea centrate pe rezultate, educația inclusivă, alfabetizarea funcțională.

Citește și: VIDEO - Florin Cîțu spune că nu își cumpără voturi la Congresul PNL cu bani de la buget: 'Mai multa democratie ca în acest Guvern nu a existat'

Partea importantă a fost că Guvernul și-a asumat și termene pentru implementarea acestui program, susține premierul.

”Primul termen este la 1 august, Vom avea un grup de lucru interminisetrial, coordonat de premier și vicepreședintele comitetului o să fie ministrul educației. Se poropune adoptarea până la 10 septembrie a unei hotărâri de guvern privind aprobabrea planului de acțiune cu termene și responsabilități pentru implementarea proiectului și până la 1 octombrie  elaboraerea pachetului legislativ care să asigure implementarea proiectului România Educată”, a anunțat Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.